Acasă ACTUALITATE Sosoaca face pasi mari spre puscarie! Politia confirma

Sosoaca face pasi mari spre puscarie! Politia confirma

Parchetul General a anuntat joi ca a deschis dosar penal ca urmare a violentelor de la Rachiteni, provocate de senatoarea Diana Sosoaca. Sosoaca, in fruntea unui grup de antivaccinisti violenti, a amenintat o doctorita si a rpovocat inchiderea centrului.

Dosarul se afla la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost deschis „ca urmare a sesizarii din oficiu a organelor de politie precum si a formularii unei plangeri de catre o institutie publica”, se arata in raspunsul Parchetului, trimis la solicitarea RFI Romania.

Directia de Sanatate Publica Iasi a facut plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte impotriva Dianei Sosoaca dupa ce senatoarea a blocat activitatea unui centru de vaccinare si a amenintat-o pe doctorita care gestiona activitatea centrului.

Senatoarea a blocat weekend-ul trecut activitatea unui centru de vaccinare, in comuna Rachiteni, care este in carantina.

Directorul DSP Iasi, Vasile Cepoi, a declarat la Europa FM ca in ziua respectiva nu a reusit sa se vaccineze nimeni in centrul respectiv: “Cand echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat in comuna, doamna senator Sosoaca, insotita de un grup de adepti, a blocat intrarea in centrul de vaccinare, nu a permis cetatenilor care doreau sa se vaccineze sa intre in centru, echipa de vaccinare s-a baricat in centru, sa nu intre doamna senator cu adeptii ei, fara masca.”

Si Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 a reactionat dupa ce Sosoaca a blocat vaccinarea anti-COVID si a indemnat la sesizarea institutiilor abilitate.

„Este regretabil faptul ca se incearca aducerea campaniei de vaccinare intr-o zona a speculatiilor, a raspandirii de informatii false, acuzatii nefondate si calomnierea cadrelor medicale implicate in procesul de vaccinare a populatiei.

Astfel de fapte se produc in contextul cresterii considerabile a ratei de infectare in randul populatiei si a efortului depus in tot acest timp pentru sustinerea ritmului de vaccinare la nivel national”, a transmis, miercuri, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV).

Medicul Elena Popa, profesoara universitara care coordona activitatea centrului din Rachiteni, a declarat ca s-a temut pentru siguranta sa cand a fost atacata de Sosoaca si adeptii ei.

„Sincer, m-am temut pentru viata mea la un moment dat. De asta am si iesit in fata, pentru ca trageau de usa, tipau la usa si am iesit ca sa vorbesc cat pot cu dumnealor.

Ce am simtit? M-am temut pentru siguranta mea, pentru siguranta echipei si am fost foarte dezamagita de faptul ca nu am reusit sa imi indeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo… Sincer, m-am temut pentru viata mea la un moment dat. De asta am si iesit in fata, pentru ca trageau de usa, tipau la usa si am iesit ca sa vorbesc cat pot cu dumnealor.

Plus ca eu am gasit acolo niste cetateni care voiau sa se vaccineze si nu au putut sa intre in cladire. Au fugit, au fost goniti, nu stiu sa va spun. Noi am fost anuntati ca politia ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresiva, si verbal, si fizic“, a declarat doctorita.

Zadarnicirea combaterii bolilor si impiedicarea actului de vaccinare in pandemie sunt sanctionate de lege.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUn austriac a tinut in casa cadavrul mamei, mai bine de un an, pentru a-i incasa pensia
Articolul următorMesajul jurnalistului Oreste Teodorescu pentru tinerii nostri politicieni: ”Asta nu se numește progres ci prostie!”