Acasă ACTUALITATE Un austriac a tinut in casa cadavrul mamei, mai bine de un...

Un austriac a tinut in casa cadavrul mamei, mai bine de un an, pentru a-i incasa pensia

Un bărbat a ținut cadavrul mumificat al mamei sale într-un subsol timp de mai bine de un an și a continuat să primească pensia acesteia, a comunicat poliția din Austria, citată de BBC.

Potrivit informațiilor existente la dosar, femeia de 89 de ani, care ar fi avut demență, ar fi murit din cauze naturale în iunie anul trecut. Fiul ei, în vârstă de 66 de ani, i-ar fi dus trupul în pivniță și l-ar fi lăsat acolo, acoperindu-l cu gheață pentru a masca mirosul.

Poliția crede că în tot acest timp a primit ilegal aproximativ 50.000 de euro (42.000 de lire sterline), echivalentul pensiei la care femeia ar fi avut dreptul în continuare.

Frauda a ieșit la iveală după ce un poștaș nou a cerut să o vadă pe bătrână și ar fi fost refuzat, potrivit poliției. Polițiștii au început cercetările și au descoperit fapta îngrozitoare.

Poliția a declarat pentru postul public de radio că suspectul și-a acoperit mama cu nisip pentru pisici și că și-a recunoscut fapta. Bărbatul ar fi mărturisit că nu avea alte venituri în afară de pensia mamei și că dacă ar fi declarat decesul, nu ar fi avut bani nici pentru înmormântare, nici pentru întreținerea casei.

Pentru a evita vizita fratelui lui, el i-ar fi spus acestuia că mama lor era la un spital pentru îngrijiri și că era într-o stare așa de proastă, încât nici nu l-ar fi recunoscut, a mai comunicat poliția.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO-Alunecare uriasa de teren pe santierul unei autostrazi asteptata de milioane de romani
Articolul următorSosoaca face pasi mari spre puscarie! Politia confirma