Acasă Stirea zilei Beckham paraseste Los Angeles Galaxy, in cautarea unei ultime provocari

Beckham paraseste Los Angeles Galaxy, in cautarea unei ultime provocari

33

Fotbalistul David Beckham a anunţat, luni, că finala Ligii nord-americane de fotbal (MLS), din 1 decembrie, cu Dynamo Houston, va fi ultimul său meci pentru echipa Los Angeles Galaxy, dar va mai accepta o ultimă „provocare” înainte de a se retrage din activitatea de jucător.

„Am petrecut momente speciale ca jucător la Los Angeles Galaxy, dar vreau să trăiesc o ultimă provocare înainte de a-mi încheia cariera de fotbalist”, a declarat Beckham într-un comunicat.

Mijlocaşul englez în vârstă de 37 de ani ar urma să-şi anunţe viitoarea sa destinaţie, marţi, într-o conferinţă de presă. Săptămâna trecută, Melbourne Heart a anunţat că discută cu Beckham pentru ca el să evolueze în campionatul australian, unde joacă şi vedeta italiană Alessandro Del Piero, dar agentul jucătorului englez a dezminţit aceste informaţii.

Beckaham a sosit la LA Galaxy în 2007 de la Real Madrid şi mai avea un an de contract cu gruparea americană.

„De la sosirea mea, am văzut cum a crescut an de an popularitatea fotbalului (n.r. – în SUA). Nu consider această plecare ca sfârşitul relaţiei mele cu MLS. Ambiţia mea este să devin acţionar în această structură în viitor”, a menţionat fostul căpitan al naţionalei Angliei, cu 115 selecţii în palmares.

Beckham s-a alăturat grupării Manchester United când avea 14 ani şi a acumulat 398 de meciuri sub tricoul formaţiei engleze, cu care a câştigat de şase ori Premier League şi o dată Liga Campionilor. În 2003, el s-a transferat la Real Madrid, cu care a obţinut titlul în Spania, în 2007, doar cu câteva săptămâni înainte de a pleca în SUA.

Cu LA Galaxy, Beckham a obţinut un singur titlu, anul trecut, după victoria obţinută în finală tot împotriva echipei Dynamo Houston. În pauza competiţională din SUA, Beckham a evoluat de două ori pentru AC Milan, unde a fost împrumutat.

La echipa naţională a debutat în 1996, într-un meci cu Moldova şi a fost căpitanul primei reprezentative între 2000 şi 2006. În 2009, cu Belarus, a jucat ultima sa partidă în echipa Angliei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos