24 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăDivertismentDezvoltare personalaBiserica Catolică l-a beatificat pe ”influencerul lui Dumnezeu”

Biserica Catolică l-a beatificat pe ”influencerul lui Dumnezeu”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Un adolescent italian răpus de leucemie acum 14 ani este primul „milenial” beatificat de Biserica Catolică. Carlo Acutis avea 15 ani când a pierdut lupta cu boala.

Adolescentul se făcuse remarcat ca un mic geniu al informaticii. Era supranumit „influencerul” lui Dumnezeu. Dar pe lângă o minte strălucitoare, avea și un suflet blând. A atras atenția prin multiplele sale acțiuni caritabile.

Carlo Acutis era din Milano, un tânăr profund religios şi pasionat de computere, care a considerat că internetul este o modalitate de răspândire a credinţei catolice. Acutis i-a ajutat pe preoţi să realizeze site-uri de internet pentru parohiile lor şi a creat o expoziţie online despre miracolele religioase din lume.

Tânărul obişnuia, de asemenea, să iasă noaptea şi să ofere pături şi hrană persoanelor fără adăpost, participa în fiecare zi la slujbe şi îşi dona banii de buzunar unei organizaţii catolice caritabile.

În 2019, Papa Francisc l-a menţionat drept model pentru generaţiile mai tinere care sunt expuse riscului de „egoism, izolare şi plăceri trecătoare” odată cu expunerea la lumea digitală. Carlo Acutis „a ştiut să folosească noile tehnici de comunicare pentru a transmite Evanghelia, nu a căzut în capcană”, a spus Papa.

În februarie, Papa Francisc a autorizat Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor să promulge o serie de noi decrete pentru beatificare după ce Vaticanul a recunoscut drept o minune vindecarea din 2013 a unui băiat brazilian care suferea de o rară afecţiune pancreatică în urma rugăciunilor adresate lui Acutis.

După decesul survenit în 2006, inima adolescentului a fost păstrată ca relicvă și așezată lângă altarul unei biserici.

În perioada premergătoare ceremoniei de beatificare, trupul îmbălsămat al lui Acutis a fost expus spre a fi venerat de credincioşi. Acesta era îmbrăcat în jeanşi, bluză din flanel şi pantofi sport, ţinând în mână un rozariu.

La ceremonia beatificării, etapă premergătoare sanctificării în Biserica Catolică, au participat duminică familia și mai mulți tineri.

Sursa: digi24.ro

Ultimele stiri