Acasă Dezvoltare personala Reactia Patriarhului Daniel dupa ce credinciosii au devenit violenti si n-au respectat...

Reactia Patriarhului Daniel dupa ce credinciosii au devenit violenti si n-au respectat nicio regula la Iasi: „S-a intamplat ceva nemaiintalnit in istorie”

327

Patriarhul Daniel a reactionat din nou violent, miercuri, in cadrul slujbei de Sfanta Liturghie la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Resedintei Patriarhale fata de restrictiile impuse de autoritati la racla cu moastele Sf. Parascheva.

„S-a intamplat ceva nemaiintalnit in istorie”, a spus Daniel. „Au fost opriti sa vina la sarbatoarea ei credinciosii care nu locuiesc in municipiul Iasi. Cu alte cuvinte, li se da dreptul, sau se da voie sa se inchine doar iesenilor la racla sfintei, nu si credinciosilor din tara”, a mentionat el.

„Tocmai pentru ca exista aceasta restrictie, trebuie sa intensificam rugaciunile noastre catre Sfanta Cuvioasa Parascheva, sa ne ajute, sa ne izbaveasca de molima aceasta, de pandemie, si sa ne daruiasca bucuria de a retrai sarbatoarea pomenirii ei in toata frumusetea si plinatatea ei”, a mai spus patriarhul.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat miercuri ca Romania se afla pe un trend „ascendent important” in ceea ce priveste cazurile de COVID-19 si ca indemnarea populatiei la nerespectarea regulilor „nu inseamna decat pacient in plus si, probabil, in plus, persoane decedate”.

„Toata lumea observa ca avem o crestere continua a cazurilor, suntem pe un trend ascendent important. Noi cand punem aceste masuri incercam prin ele sa reducem expunerea, sa reducem transmiterea. Apelul nostru catre populatie este sa inteleaga situatia si sa fie partener cu noi in respectarea acestor reguli si acestor prevederi care sunt emise prin hotarari ale CNSU sau prin hotarari de guvern.

Este extrem de important acest lucru, pentru ca sunt foarte multi in domeniul online, chiar si unii care declara acest lucru in alte spatii publice, care indeamna populatia la nerespectarea regulilor. Iar acest lucru nu va duce decat la agravarea situatiei.

Indemnarea populatiei la nerespectarea regulilor nu inseamna decat in plus pacient si, probabil, in plus, persoane decedate. Este un apel pe care il fac inca o data: respectarea regulilor in aceste zile este extrem de importanta si noi nu putem lucra fara parteneriatul cu populatia, cu autoritatile locale, cu toate institutiile. Nu poate o singura entitate sa rezolve problemele. Prin dumneavoastra transmit populatiei sa se gandeasca la sanatatea lor si a celor apropiati lor si sa respecte regulile recomandate sau obligatorii”, a precizat el, la finalul sedintei de Guvern.

Pe de alta parte, Arafat a aratat ca nu are informatii despre decizia de a permite pelerinilor din afara Iasiului accesul la racla Sfintei Parascheva.

„Nu pot sa va raspund, pentru ca nici eu nu stiu daca s-a dat sau cine a dat acest lucru. (…) Nu stiu despre ce e vorba, nu stiu daca a fost dat ordin sau ceva. Aici trebuie discutat, mai ales pe partea de ordine publica. Eu sunt aici de la ora 10,00 dimineata si nu stiu”, a mentionat Raed Arafat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos