Acasă Dezvoltare personala Biserica Ortodoxa se rupe din nou: Tot mai multi preoti cer judecarea...

Biserica Ortodoxa se rupe din nou: Tot mai multi preoti cer judecarea lui Kiril al Moscovei pentru sustinerea lui Putin

Protopopul Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) Andriy Pinciuk l-a acuzat pe patriarhul Moscovei, Kiril, că a binecuvântat acțiunile trupelor ruse în Ucraina, pe care le-a numit ”crime morale”.

De asemenea, 190 de preoți ortodocși solicită aducerea patriarhului Kiril în fața tribunalului bisericesc pentru a fi judecat.

Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a cerut duminică populaţiei să se alăture autorităţilor, în timp ce Moscova îşi continuă intervenţia militară în Ucraina, informează DPA, potrivit Agerpres.

Patriarhul Kirill a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina. El vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă.

”Domnul să ne ajute să ne unim în aceste vremuri dificile pentru patria noastră, inclusiv în jurul autorităţilor”, a declarat Kirill, în vârstă de 75 de ani, într-o predică ţinută la Moscova, potrivit agenţiei de presă Interfax.

”Autorităţile să fie pline de responsabilitate faţă de poporul lor, de smerenie şi dorinţa de a-l sluji chiar cu preţul vieţii”, a adăugat patriarhul, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVIDEO- Sfidare pentru Putin, care se ascunde in buncar: Zelenski și premierul Marii Britanii au resit la plimbare prin Kiev
Articolul următorȘeful diplomaţiei europene, la Kiev: Ucraina nu este o ţară invadată, dominată, ci deţine controlul asupra teritoriului său