Acasă Dezvoltare personala Un nou proiect european ii invata pe tineri sa danseze pentru integrare...

Un nou proiect european ii invata pe tineri sa danseze pentru integrare si stima de sine

80

Asociația Culturală Atelierul European de Artă vă anunță debutul proiectului european Dance Your Way To Inclusion desfășurat împreună cu partenerii noștri – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Belen Kaymakamligi (Turcia).

Dance Your Way To Inclusion este un proiect Erasmus+  care aduce împreuă tineri între 14 și 18 ani cu oportunități reduse (zece aflați în evidențele DGASPC Sector 6 și zece din Turcia), precum și tineri din alte medii (licee, școli de dans etc).

Scopul proiectului este învățarea conceptului de incluzine și acceptare, precum și sporirea stimei de sine – totul cu ajutorul dansului, a tehnicilor de teatru și a educației non-formale.

De-a lungul anului 2022 vom avea:

·      activități locale (în București și Belen) – ateliere de dans, teatru și incluziune;

·      două tabere de mobilitate (la Bușteni și Hatay);

·      întâlniri cu publicul spectator, care îi va vedea la lucru pe tinerii implicați în proiect;

·      întâlniri cu liceeni, școlari și alții pentru demonstrații și ateliere de incluziune și acceptare.

Prima întâlnire din cadrul proiectului va avea loc în 16 aprilie 2022, la Palatul Universul, ocazie cu care tinerii participanți își vor cunoaște colegii, trainerii și întreaga echipă, urmând ca apoi să înceapă atelierele și activitățile specifice.

Întregul parcurs al tinerilor participanți va fi urmărit de camera de filmat, iar la începutul anului 2023 se va produce filmul documentar Dance Your Way To Inclusion.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos