Acasă Romani in strainatate Bistriteanul Tiberiu Useriu a intrat in istorie! Este primul OM DIN LUME...

Bistriteanul Tiberiu Useriu a intrat in istorie! Este primul OM DIN LUME care castiga de doua ori consecutiv CEL MAI GREU maraton!

1441
Bistriteanul Tiberiu Useriu a castigat, vineri, pentru a doua oara consecutiv Maratonul 6633 Arctic Ultra, o cursa desfasurata pe distanta de 350 de mile (peste 560 kilometri) in apropierea Cercului Polar, el conducand aceasta proba extrema de la inceput pana la sfarsit, transmite News.ro.

Useriu a terminat cursa la ora locala 01.25, la Tuktoyaktuk (Canada), la o temperatura de minus 36 de grade.

Tibi a alergat ultimii kilometri pe propria raspundere, dupa ce medicii au vrut sa il opreasca initial, pentru ca suferise degeraturi la picioare, noteaza Agerpres.

In pofida acestui fapt, maratonistul a reusit sa incheie cursa cu un avans consistent fata de urmatorul clasat, scotianul Roddy Riddle.

Useriu este primul concurent care castiga de doua ori consecutiv competitia din istoria ultramaratonului arctic.

In 2017, la startul maratonului arctic din Canada s-au aflat 24 de concurenti, care s-au inscris in cele trei sectiuni: 120 de mile, plus 120 de mile si 350 de mile, in ultima luand startul si Tiberiu Useriu (42 de ani), alaturi de alti 17 participanti.

Din cei 18 inscrisi la start, doar Useriu si inca trei participanti – din Scotia, Anglia si Franta – au mai participat la maraton.

In 2016, Useriu a castigat Maratonul 6633 Arctic Ultra in 173 de ore si 40 de minute si a avut de infruntat temperaturi chiar si de minus 62 de grade Celsius.

Tibi Useriu a fost singurul roman participant, in vreme ce anul trecut Romania a avut trei reprezentanti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos