Acasă Constanta Blat la Constanta: USR a batut palma cu PSD pentru sustinerea lui...

Blat la Constanta: USR a batut palma cu PSD pentru sustinerea lui Fagadau

576


Un presupus blat politic între USR și PSD la Constanța pare să prindă tot mai mult contur, în condițiile în care deputatul Stelian Ion s-ar fi înțeles să faciliteze realegerea lui Decebal Făgădău pentru un al doilea mandat de primar al celui mai mare oraș din județul cu același nume, în schimbul unor avantaje viitoare. Presupusa înțelegere vine la puțin mai mult de o săptămână distanță de situația bizară ivită la Botoșani, unde 10 membri ai tineretului USR s-au alăturat filialei PSD.

Stelian Ion, asumat de USR pentru alegerile la Primăria Constanța, ar fi avut o întâlnire mai mult sau mai puțin secretă cu Dumitru Barbu, viceprimar și omul considerat mână dreaptă al lui Decebal Făgădău, social-democratul care deține postul de primar și care, cândva, era la rândul său considerat o mână dreaptă a lui Radu Mazăre. Astfel, Stelian Ion ar fi acceptat să spargă forțele politice care se opun PSD la Constanța, făcându-i practic culoar lui Decebal Făgădău spre un nou mandat la Primărie, potrivit Știripesurse.

Este deja cunoscut că, din postura de avocat, Stelian Ion l-a reprezentat pe Radu Mazăre în trei dosare, în 2006, după cum chiar însuși deputatul USR a recunoscut.

La acuzația de ipocrizie, falsitate, fățărnicie față de faptul că, deși l-am reprezentat pe Radu Mazăre în 2006 în 3 dosare, am ajuns să îl critic în mod public, vă răspund simplu: nu e nicio ipocrizie. (…) Eu nu am fost nici apropiat al lui Mazăre, nici părtaș la acțiunile sale prin care patrimoniul Constanței a ajuns în mâinile camarilei sale, nici complice îmbogățit de Mazăre”, declara Stelian Ion, pentru Constanța.ro, în aprilie 2018.

Informațiile despre presupusa înțelegere dintre USR și PSD pare să fie în trend cu ultimele acțiuni ale deputatului Stelian Ion, care acum aproape o săptămână organiza o conferință de presă comună alături de Tudorel Chesoi, candidatul Alianței Naționale Țărăniste la Primăria Constanța, și reprezentați ai PLUS. Deși evenimentul pretindea că anunța coagularea unui așa-zis pol de dreapta, de la acesta au lipsit membrii PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRaed Arafat nu da doi bani pe lamentarile Gabrielei Firea: ”Capitala se confruntă cu o transmitere comunitară de Covid-19”
Articolul următorCTP despre românii care nu cred în coronavirus: Îţi vine să-i dai dracului!