29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăEconomieBNR: Doua BANCI din Romania vor fi vandute saptamana viitoare! Ce trebuie...

BNR: Doua BANCI din Romania vor fi vandute saptamana viitoare! Ce trebuie sa faci daca esti client?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Scumpiri pe banda rulantă în 2024

Managerii de întreprinderi din economia românească nu văd cu...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Banca Nationala  a Romaniei a anuntat oficial ca doua mari banci din Romania sunt pe punctul de a fi vandute, tranzactia urmand sa fie finalizata saptamana viitoare.

Deal-ul pentru vânzarea Băncii Comerciale Carpatica și a Piraeus Bank va fi încheiat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a declarat Nicolae Cinteză, directorul Direcției de Supraveghere din Banca Națională a României.

„Acționarii au căzut de acord să o vândă”, a declarat Cinteză, despre Banca Comercială Carpatica. „Totul ține de încheierea deal-ului cu Piraeus Bank. Cred că marți-miercuri se va încheia”, a adăugat directorul Supravegherii din BNR, citat de profit.ro.


Citeste si:

Posta Romana devine BANCA! Tranzactia a fost INCHEIATA!


Fondul de investiții JC Flowers a bătut palma cu Ilie Carabulea și ceilalți acționari cu care acționează concertat pentru a prelua pachetul majoritar la Carpatica. Fondul negociază acum și cu acționarii greci ai Piraeus Bank.

J.C. Flowers & Co este o firmă privată de investiții, specializată în sectorul financiar. Aceasta a lansat trei fonduri de plasamente private până acum, de la înființarea sa în 1998, de către bancherul J. Christopher Flowers, fost partener la Goldman Sachs. Prin cele trei fonduri, firma a investit 14 miliarde de dolari de la înființare, în 32 de companii, din 14 țări. Ultimul fond creat are plasamente de peste două miliarde de dolari.

 

Ultimele stiri