Acasă Economie BNR scoate o noua moneda pe piata!

BNR scoate o noua moneda pe piata!

49

Banca Naţională a României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României,  va lansa în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenţei de stat a României. Aceasta se va găsi începând cu data de 8 mai 2017.

Conform BNR, moneda are o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametru de 37 milimetri, greutate de 31,103 g şi cant zimţat.

Aversul monedei redă o imagine de epocă prezentând defilarea triumfală a trupelor române victorioase în Războiul de Independenţă, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, valoarea nominală ’10 Lei’, stema României şi anul de emisiune ‘2017’.

Reversul monedei prezintă portretul lui Carol I, inscripţiile în arc de cerc , ”140 de ani de la Proclamarea Independenței de Stat” şi ”CAROL I”.

Monedele din argint dedicate împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenţei de stat a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Articolul precedentScandal in ALDE: Nu o să plec capul niciodată în fața prostiei, ipocriziei și a minciunii unor parveniți politici!
Articolul următorMii de romani se roaga zilnic sa NU ploua pentru ca risca sa moara otraviti!