Acasă Economie BNR va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint!

BNR va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint!

Banca Nationala (BNR) va lansa in circuitul numismatic, incepand cu 30 septembrie, o moneda din argint, cu valoarea nominala de 10 lei, dedicata implinirii a 100 de ani de la initierea primului Congres al economistilor din Romania, potrivit agerpres.ro.

Moneda este din argint cu titlul de 925 la mie, are un diametru de 37 milimetri si o greutate de 31,103 grame, potrivit Bancii Nationale.

Aversul monedei reda imaginea statuii zeului comertului, Mercur, aflata pe fatada principala a Palatului vechi al Bancii Nationale, stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI”, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA” si anul de emisiune „2013”.

Reversul monedei prezinta portretele si numele a trei personalitati ale stiintelor economice, care s-au numarat intre initiatorii Congresului economistilor – Ion Raducanu, Virgil N. Madgearu si Ion N. Angelescu, anul evenimentului aniversat – „1913” si inscriptia circulara „INITIEREA PRIMULUI CONGRES AL ECONOMISTILOR”.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 100 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 330 de lei.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 100 de ani de la initierea primului Congres al economistilor din Romania au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se va realiza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPlangere penala impotriva Institutului de Urologie din Cluj Napoca, in cazul transplantului lui Alexandru Arsinel!
Articolul următorComplexul imobiliar Citadella Titan, aflat in insolventa, ar putea fi scos la vanzare la 6,85 mil. euro!