Acasă Social Plangere penala impotriva Institutului de Urologie din Cluj Napoca, in cazul transplantului...

Plangere penala impotriva Institutului de Urologie din Cluj Napoca, in cazul transplantului lui Alexandru Arsinel!

Asociatia pentru Solidaritate si Empatie „Claudia Safta” a depus o plangere penala impotriva Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj, pentru a se stabili daca s-au respectat regulile si criteriile de transplant de rinichi in cazul lui Alexandru Arsinel, potrivit mediafax.ro.

Presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie „Claudia Safta”, Emanuel Ungureanu, a depus, vineri, la Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca, o plangere penala fata de Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) si Agentia Nationala de Transplant (ANT) pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Emanuel Ungureanu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca „lumea transplantului” nu este plina de oameni care zambesc, „ci de oameni care plang”.

„Vreau sa dau glas acelor mame ai caror copii cu insuficienta renala s-au stins fara sa aiba sanse la viata. Vreau, pentru acele mame, sa stie ca sacrificiul copiilor lor va aduce in acest sistem echilibru, transparenta si echidistanta pentru toti. Lumea transplantului nu este plina de oameni care zambesc, ci de oameni care plang. E vorba de foarte multe sicrie de care nu se vorbeste. Am depus la Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca o plangere penala fata de ICUTR si ANT pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi. Am cerut Parchetului sa verifice daca in cazul Alexandru Arsinel au fost respectate criteriile legale in ceea ce priveste transplantul”, a spus Ungureanu.

Acesta a afirmat ca are incredere in procurorii tineri si in bunul simt care spune ca „la medic toti trebuie sa fie tratati in mod egal”.

„Dan Luscalov (director executiv al ANT – n.r.) este si angajat al ICUTR Cluj-Napoca, nu exista o comisie independenta care sa verifice modul in care se efectueaza un transplant si daca se respecta criteriile. Ministerul Sanatatii sa creeze o comisie independenta care sa verifice activitatea de transplant, ca centrele de nefrologie sa se ocupe de bolnavi dupa transplant, sa fie o transparenta reala a transplantului”, a spus Emanuel Ungureanu.

Actorul Alexandru Arsinel, care la sfarsitul lunii august a fost supus unui transplant renal si externat in 12 septembrie, a revenit luni dupa-amiaza, la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj, pentru a fi supus mai multe investigatii medicale, dupa ce starea de sanatate i s-a deteriorat.

Seful ICUTR, Mihai Lucan, declara dupa transplantul efectuat la finalul lunii trecute, ca Alexandru Arsinel este a treia persoana din Romania in varsta de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizand ca donatorul este un tanar de 23 de ani care s-a spanzurat dupa ce a pierdut la jocuri de noroc.

Joi seara, ICUTR Cluj-Napoca anunta ca starea de sanatate a lui Alexandru Arsinel s-a ameliorat, dupa ce acesta a urmat un tratament de reechilibrare, actorul declarand ca se simte „mult mai bine” si ca firele in urma operatiei i-au fost scoase in cursul zilei.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentToate echipele calificate in optimile de finala ale Cupei Romaniei!
Articolul următorBNR va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint!