Acasă Economie Boeing a cerut EVITAREA folosirii acestor AERONAVE pe timp de furtuna! Verifica...

Boeing a cerut EVITAREA folosirii acestor AERONAVE pe timp de furtuna! Verifica daca ai bilet si anuleaza calatoria!

29

Boeing a cerut transportatorilor aerieni sa evite folosirea aeronavelor 747-8 si 787 Dreamliner fabricate de General Electric in apropierea unor furtuni puternice din cauza riscului depunerii de gheata la motoare.

Avertismentul a determinat compania Japan Airlines sa retraga aeronavele 787 Dreamliners de pe doua rute internationale. Alte companii aeriene afectate includ Lufthansa, United Airlines si Cathay Pacific Airways, relateaza New York Times.

„Boeing si JAL impartasesc angajamentul de asigurare a sigurantei pasagerilor si personalului de zbor. Respectam decizia JAL de a suspenda cursele 787 pe anumite rute”, a declarat un purtator de cuvant al constructorului american de avioane.

Decizia a avut loc dupa producerea a sase incidente, in perioada aprilie-noiembrie, in care au fost implicate cinci avioane 747-8 si un 787, in care aeronavele cu motoare fabricate de General Electric au inregistrat pierderi temporare de presiune, in timp ce zburau la altitudine mare.

Problemele au fost provocate de formarea de cristale de gheata, pornind din spatele elicelor si pana la motoare. Toate avioanele au aterizat in siguranta, a spus un purtator de cuvant al General Electric.

Boeing si General Electric lucreaza la modificari de software prin care spera sa rezolve problemele.

Toate avioanele 747-8 sunt dotate cu motoare GEnx, iar 787 cu motoare GE sau Trent 1000 fabricate de Rolls-Royce.

Sursa: mediafax.ro

Articolul precedentOccidentalii, ingrijorati ca raman fara „tortul” chinezesc. „Suburbiile” Europei, in atentia Beijingului
Articolul următorRomania si China au semnat o Declaratie de „aprofundare a cooperarii bilaterale in noile circumstante”!