Atunci cand aleg hainele, multe persoane considera mult mai important ca acestea sa fie in tendinte decat sa fie comode si din materiale naturale. Astfel, isi pun in pericol sanatatea.

haine„Moda blugilor skinny impiedica circulatia normala a sangelui, preseaza organele interne si favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, in urma epilarii, hainele foarte stramte pe corp favorizeaza unele fire de par sa creasca sub piele si, din pricina transpiratiei, sa se infecteze radacina. In plus, blugii stramti dau, deseori, senzatia de furnicaturi, amorteala si arsuri la nivelul picioarelor, afectiune numita meralgie parestezica. Pentru a va reveni, trebuie sa renuntati o perioada la acestia”, sustine dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Sutienele push-up pot genera leziuni

Cu un uimitor efect estetic, sutienele push-up dauneaza coloanei vertebrale, impiedica circulatia normala a sangelui si pot favoriza chiar si aparitia cancerului mamar.

Hainele nu ne protejeaza de ultraviolete

„Exista articole vestimentare care, practic, absorb radiatiile ultraviolete si care pot duce chiar la cancer de piele. In mod normal, hainele trebuie sa ne protejeze macar in proportie de 30% de radiatiile solare. Chiar daca purtam haine subtiri si in culori deschise, daca stam in arsita soarelui nu ne protejeaza pielea”, explica medicul.

Sursa: ZiarulRing.ro