Acasă ACTUALITATE BOMBA in Justitia din Romania! 15.000 de euro sa intri la DNA,...

BOMBA in Justitia din Romania! 15.000 de euro sa intri la DNA, 50.000 de euro sa ai acces la DOSARE GRELE!

17
„Moara” toaca tot mai tare la DNA, asa ca toti cei intrati in vizorul oamenilor Laurei Codruta Kovesi se zbat de mama focului sa gaseasca un nume cat mai greu al avocaturii, care sa fie alaturi de ei atunci cand trebuie sa dea cu subsemnatul la sediul din Stirbei Voda sau la structurile teritoriale, relatează National.
Culmea este insa ca, desi de multe ori prezenta unui avocat faimos la audieri ii face suspectului sau inculpatului tot atat de bine cat si daca si-ar da cu agheasma inainte, „nababii” barourilor profita din plin de pe urma acestei adevarate psihoze. Asa ca au ajuns sa ceara cate 15.000 de euro doar ca sa intre in DNA, sa asiste la o prima audiere. O suma care, pe langa faptul ca este imensa, pare sa fi fost impusa ca „pret unic” in mercurialul avocatilor care, dupa ce ca incaseaza atatia bani, mai dau astfel si o lovitura de imagine, dand interviuri in prime time pe la televiziuni. Ceea ce le aduce noi clienti naivi care, fie ca au miliarde, fie ca se imprumuta disperati de la cunoscuti, achita fara sa carteasca „onorariul de caz la DNA”.Taxa de smecherie

Ani de-a randul, a tot circulat o adevarata legenda despre puterile magice ale unor avocati care, dintr-o simpla incruntare a sprancenei sau dintr-un banal suras, puteau influenta soarta unui dosar. Si, sincer vorbind, perceptia celor intrati in furcile caudine ale justitiei nici nu era chiar atat de departe de adevar. Pentru ca, mai ales pe la Parchetele sau instantele de judecata din teritoriu, influenta unor anumiti avocati, mai ales a celor proveniti chiar ei de la varful sistemului, era una coplesitoare. Asa ca multi dintre magistrati o lasau mai moale cu „avantul juridic”, doar ca sa nu si-l puna in cap pe aparatorul inculpatului, mai ales atunci cand se stia ca respectivul avocat are relatii sus puse.


Citeste si:

Codruta Kovesi primeste o suma IMENSA de la Antena 3! A castigat in INSTANTA!

Kovesi ii da lovitura FATALA: Lui Ponta i se mai pregateste un DOSAR!


Drept urmare, desi se stie ca onorariile percepute de unii avocati sunt de-a dreptul piperate, mai ales ca de prea putine ori se mai si emit chitantele fiscale justificative, multi dintre clientii acestora prefera sa plateasca aceasta „taxa de smecherie”. Convinsi fiind, repet, ca dincolo de probe, aparatorii lor au mijloacele specifice prin care pot manevra cursul unui dosar.

Urmatoarea strigare, 50.000 de euro!

Singura problema este ca aceste „circuite” subterane din justitie nu functioneaza si la DNA! Asa ca, daca isi inchipuie cineva ca renumele unui avocat sau relatiile acestuia ii pot fi de ajutor odata ajuns in fata procurorilor anticopruptie, se inseala amarnic. Si, cu toate acestea, sunt multi, foarte multi cei care platesc cei 15.000 de euro care li se cer doar pentru ca un anume avocat sa intre in sediul DNA, dupa ei, pentru a-i asista la audiere. Insa si mai straniu este onorariul perceput pentru ca respectivii avocati cu staif „sa se bage” pe perioada cercetarii penale. Si anume suma de 50.000 de euro. Mai ales ca, sa nu uitam, sunt servicii avocatesti de asistenta prestate pana la trimiterea clientului in judecata, acolo unde, in mod normal, are cea mai mare nevoie de un aparator cu experienta.

„Blatul” avocatilor

Insa ceea ce este si mai interesant este faptul ca toti membrii acestei adevarate „fratii a avocatilor” percep, invariabil, acelasi onorariu, indiferent de gravitatea cazului sau numele celui care este contactat. Practic, se poate vorbi de un posibil „blat” intre cei care se baga pe cazurile de la DNA, altfel fiind greu de crezut, ca intr-o piata libera, toti avocatii respectivi isi apreciaza serviciile exact la aceeasi valoare!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos