Acasă ACTUALITATE Codruta Kovesi primeste o suma IMENSA de la Antena 3! A castigat...

Codruta Kovesi primeste o suma IMENSA de la Antena 3! A castigat in INSTANTA!

31
Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si pe jurnalistii condusi de Mihai Gadea pentru o emisiune TV in care s-au prezentat numeroase neadevaruri legate de o ancheta a DNA. Iar acum a castigat 250.000 de lei daune morale.Iată minuta ședinței de judecată:

Respinge excepția privind lipsa calității procesual activa a lui Radu Tudor. Respinge excepția privind lipsa calității procesual pasiva a paratei DNA. Admite în parte acțiunea principala. Obliga paratii in solidar la 250.000 lei daune morale si sa comunice public dispozitivul hotărârii in 10 zile de la ramanerea definitivă la postul A3. Respinge, in rest, pretentiile si respinge cererea reconventionala.

Istoricul cazului:

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza Zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată, scrie stiripesurse.ro.


Citeste si:

Kovesi ii da lovitura FATALA: Lui Ponta i se mai pregateste un DOSAR!

Laura Codruta Kovesi va PREDA LECTII de lupta anticoruptie!


Kovesi susţine că în emisiunea difuzată de postul Antena 3 în data de 19 iunie 2014 au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

Potrivit Laurei Codruţa Kovesi, emisiunea prezentată de Antena 3 şi susţinerile persoanelor angajate sau invitate au încălcat: ”pe latură socială – necesitatea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, pe latură legală – normele privitoare la dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informaţiile de interes public”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos