Acasă ACTUALITATE Laura Codruta Kovesi va PREDA LECTII de lupta anticoruptie!

Laura Codruta Kovesi va PREDA LECTII de lupta anticoruptie!

32

Laura Codruta Kovesi urmeaza sa faca o vizita de lucru in Republica Moldova unde va sustine si lectii de lupta anticoruptie.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita a fost solicitata in contextul in care premierul Chiril Gaburici a anuntat mai multe initiative anticoruptie, printre care si impulsionarea reformarii institutiilor de ocrotire a normelor de drept – Procuratura Generala, Comisia Nationala de Integritate, Centrul National Anticoruptie.  Invitatia ar fi fost facuta in cadrul unei discutii telefonice pe care Chiril Gaburici a avut-o cu Victor Ponta

„Suntem foarte determinati sa luptam cu coruptia la toate nivelurile, iar Romania este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem ca anume discutiile directe cu sefa DNA si prezentarea practicilor eficiente de lupta cu coruptia din Romania va incuraja autoritatile noastre sa fie mai ferme in actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda, pentru a combate fenomenul coruptiei din toate sistemele”, a declarat Chiril Gaburici, in timpul discutiei telefonice cu omologul roman, Victor Ponta.

La Chisinau, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, urmeaza sa se intalneasca cu directorul CNA, Viorel Chetraru, presedintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justitiei, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum si alti responsabili din domeniu.

In perioada urmatoare, Republica Moldova va fi vizitata de o echipa de experti, in frunte cu ex-presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, in prezent – consilierul Presedintelui ucrainean, Petro Porosenko, care are experienta in implementarea reformelor si combaterea coruptiei la toate nivelurile, se mai scrie in comunicatul guvernului de la Chisinau.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos