Acasă International Bradul de Craciun Disney costa doar… 4,2 milioane dolari.Vezi cum arata. Foto+video

Bradul de Craciun Disney costa doar… 4,2 milioane dolari.Vezi cum arata. Foto+video

31

Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii care iti viziteaza casa in perioada sarbatorilor de iarna, iti poti decora locuinta cu un brad din aur. Bijutierii din intreaga lume se intrec anul acesta in a confectiona astfel de produse.

Ginza Tanaka, liderul pietei de bijuterii din Japonia, a realizat un brad de Craciun din aur masiv care cantareste nu mai putin de 48 de kilograme, are o inaltime de 2,4 metri si un diametru de 1,2 metri. Decoratiunea este de vanzare, pretul cerut de realizatoarea ei fiind de 4,2 milioane dolari.

Bradul de Craciun Disney este un amagiu adus de bijutierul nipon celebrului regizor, producator si scenarist american Walt Disney. Decoratiunea este “impodobita” cu 50 de personaje faimoase ale lumii Disney, printre care Tinkerbell sau Cenusareasa, amplasate pe cele trei platforme rotative. Intreaga structura este ornata cu fundite, frunze si un lant, tot din aur. Piesa de rezistenta este silueta simpaticului Micky Mouse, amplasata in loc de steluta traditionala din varful bradului. Zece maestri bijutieri au lucrat timp de doua luni pentru a finaliza decoratiunea cu totul speciala. Chiar daca pretul de vanzare pentru aceasta piesa este unul inaccesibil pentru majoritatea oamenilor, magazinul in care este expus spre vanzare bradul a fost luat cu asalt de vizitatorii curiosi sa vada cum arata.

Pentru a le putea oferi si clientilor cu mai putina dare de mana ocazia de a avea un produs unic, Ginza Tanaka a realizat si o versiune miniaturala a decoratiunii, care masoara doar 25 de centimetri si este alcatuita din 20 de personaje Disney, confectionate din argint. Costul unei astfel de bijuterii pleaca de la 250.000 de dolari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos