facebook
International

Mario Draghi este Omul Anului. Financial Times a apreciat efortul presedintelui BCE de a pastra stabilitatea euro

Mario Draghi-euroOmul Anului, dupa Financial Times, este presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi. Publicatia britanica este de parere ca Draghi a facut tot ce au putut pentru a asigura stabilitatea monedei euro.

“Ca parte a mandatului sau, BCE este dispusa sa faca orice este necesar pentru a salva moneda euro. Si va rog sa ma credeti, va fi suficient!”, a afirmat Draghi, intr-un discurs rostit la 26 iulie 2012 la o conferinta la Londra, in care a subliniat ca “euro este indestructibil”. In toiul zvonurilor despre prabusirea zonei euro, presedintele BCE a considerat necesar sa reitereze pozitia organismului de reglementare.

Financial Times noteaza ca Draghi a jucat un rol-cheie in cea mai zgomotoasa istorie financiara a anului 2012 – criza financiara. Aducand un omagiu altor figuri proeminente, printre care cancelarul german Angela Merkel si premierul italian Mario Monti, ziarul britanic mentioneaza ca presedintele BCE a fost “principalul actor” care a impins autoritatile si bancile centrale din uniunea monetara sa adopte masuri pentru mentinerea monedei unice.

Potrivit publicatiei, Draghi a fost mult mai ferm la sefia BCE decat predecesorul sau Jean-Claude Trichet, pe care l-a inlocuit in functie acum mai bine de un an.

 

Share Page

Close