Acasă ACTUALITATE Britanicii au facut o descoperire SENZATIONALA pe fundul Marii Negre! E o...

Britanicii au facut o descoperire SENZATIONALA pe fundul Marii Negre! E o INTREAGA FLOTA acolo!

35

În cadrul unei expediţii, care a avut loc la 1.800 de metri sub nivelul Mării Negre cu ajutorul unei nave echipată cu cel mai avansat echipament subacvatic din lume, au fost descoperite mai mult de 40 de epave antice din perioada Imperiilor Bizantin şi Otoman.

În cadrul unei expediţii au fost descoperite mai mult de 40 de epave antice din perioada Imperiilor Bizantin şi Otoman, scrie Descoperă.

Expediţia a avut loc la 1.800 de metri sub nivelul Mării Negre cu ajutorul unei nave echipată cu cel mai avansat echipament subacvatic din lume. Vasul se află într-o expediţie de cartografiere a zonelor antice scufundate care au fost inundate în timpul ultimei Epoci Glaciare.

În proiectul numit ,,Black Sea Maritime Archaeology Project (Marea Neagră MAP)” au fost implicate echipe internaţionale conduse de Centrul Arheologic Marin din cadrul Universităţii Southampton.

Profesorul John Adams a declarat: ,,Am făcut eforturi enorme pentru a răspunde la o întrebare foarte dezbătută despre creşterea nivelului apei şi despre cât de rapid a afectat populaţia umană care trăia pe această extindere a coastei Bulgariei din Marea Neagră”.

,,Principalul scop al proiectului este realizarea observaţiilor geofizice pentru detectarea suprafeţelor îngropate pe fundul mării, de asemenea am prelevat probe din miezul acestora şi am încercat să le datăm pentru a recrea Marea Neagră preistorică”, a adăugat el.

Cercetătorii utilizează două vehicule manevrate de la distanţă pentru a analiza adâncul mării. Unul este optimizat pentru realizarea fotografiilor 3D, în timp ce al doilea, numit Surveyor Interceptor, se mişcă de două ori mai repede decât un vehicul obişnuit controlat de la distanţă.

De la începerea proiectului, Surveyor Interceptor a ajuns la adâncimea de 1.800 de metri, având o viteză de şase noduri, acesta a analizat până acum 1.250 de kilometri.

Printre epave sunt nave din timpul Imperiilor Bizantin şi Otoman, prin intermediul cărora experţii au aflat noi informaţii despre comunităţile de pe coasta Mării Negre.

,,Navele sunt conservate perfect datorită absenţei oxigenului din Marea Neagră de la o adâncime de peste 150 de metri. Utilizând camera 3D, am reuşit să realizăm imagini uimitoare” a declarat profesorul.

Sursa: http://bit.ly/2f6GAKv

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos