Acasă ACTUALITATE Americanii trimit in Romania CELE MAI PUTERNICE rachete din dotarea ARMATEI! Devenim...

Americanii trimit in Romania CELE MAI PUTERNICE rachete din dotarea ARMATEI! Devenim TINTA CLARA pentru Rusia!

Exerciţiile militare surpriză şi viitoare desfăşurări de trupe vor ajuta NATO să-şi perfecţioneze apărarea antiaeriană în timp ce Alianţa îşi adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia în flancul estic, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, relatează joi agenţia Reuters.

Un astfel de program de aplicaţii militare se va desfăşura în România la începutul lunii noiembrie. Circa o sută de militari americani au primit săptămâna aceasta un ordin surpriză să transporte pe calea ferată un sistem de rachete antiaeriene Patriot din Germania în România, pentru a participa la un exerciţiu împreună cu alţi circa o sută de militari români.

Astfel de aplicaţii consolidează capacitatea de reacţie rapidă, a indicat generalul citat. ‘Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menţine pacea este să ne consolidăm apărarea şi să fim pregătiţi în orice moment’, a explicat el, adăugând că acest punct de vedere a fost împărtăşit de şeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, şi de comandanţii a 38 de armate europene reuniţi la o întâlnire desfăşurată la Wiesbaden, în Germania.

În contextul ameninţărilor venite dinspre Rusia, armata americană şi aliaţii ei au început să lucreze urgent la îmbunătăţirea coordonării cu apărarea antiaeriană a statelor din flancul estic, care au în dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achiziţionate pe vremea Pactului de la Varşovia.

Un exerciţiu de tragere asupra unor ţinte aeriene, la care au participat trupe americane, germane şi olandeze s-a desfăşurat luna trecută în insula greacă Creta, împreună cu un alt exerciţiu în Slovacia şi la care au participat opt state, au dovedit capacitatea statelor membre NATO de a dezvolta a abordare comună a apărării antiaeriene, a mai declarat generalul Timothy McGuire.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentLiviu Dragnea il ATACA pe Marian Godina, desi REALITATEA din Teleorman il contrazice CLAR!
Articolul următorFOTO – Un roman stabilit in Italia s-a TREZIT CU PAPA Francisc la usa! Suveranul Pontif a vrut sa-i multumeasca personal pentru generozitate!