Acasă Topurile zilei Bucataria romaneasca, locul 4 in lume! O spun oamenii de pe tot...

Bucataria romaneasca, locul 4 in lume! O spun oamenii de pe tot pamantul care au gustat din bucatele noastre

România are una dintre cele mai apreciate preparate de mâncare din toată lumea, potrivit topului celor mai bune 50 de gastronomii din lume întocmit de TasteAtlas.

Lista din iunie 2022 i-a adus țării noastre locul patru, după ce fiecare țară a fost votată pe baza a celor mai bune 30 mâncăruri și băuturi tradiționale.

„Utilizatorii online din întreaga lume ai TasteAtlas i-au adus României un loc de cinste în topul gastronomiei mondiale! Produsele noastre tradiționale au fost intens apreciate, motiv pentru care ne-am clasat pe locul patru,” a scris Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pe Facebook.

Ce mâncare și băutură din România s-au remarcat

„Din cele peste 30 de produse evaluate, s-au remarcat în categoria preparatelor culinare cozonacul, borșul și pasca, iar în ceea ce privește băuturile, utilizatorii au preferat Feteasca Neagră, Regală și Albă,” a mai spus Ministerul, adăugând: „Topul ne dovedește încă o dată că aceste arome, atât de cunoscute pentru noi, reprezintă adevărate experiențe gastronomice pentru străini!”

Utilizatorii Twitter nu au întârziat să reacționeze în urma publicării topului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO-Lavrov umilit public de un jurnalist: Cat a reusit Rusia sa vanda din ce a furat din Ucraina?
Articolul următorRusii anunta ca dupa Ucraina urmeaza invadarea Germaniei: ”Pentru ei războiul este o normă și nu o anomalie”