30 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiSaraci, dar cu bun simt: Romanii dau cel mai mare bacsis din...

Saraci, dar cu bun simt: Romanii dau cel mai mare bacsis din Europa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Săraci dar generoși, așa sunt românii, cărora li s-a dus vestea că dau cel mai mare bacșis din Europa. Informația vine în urma unui studiu realizat de una dintre platformele prin intermediul careia comandăm frecvent prânzul sau cina.

Am devenit atât de darnici și pentru că în ultimii doi ani ne-am bazat mult pe curieri. În restaurante în schimb, nu suntem la fel de largi la pungă.

Conform studiului, un român îi lasă în medie celui care îi livrează mâncarea cam 7,6 euro. Mai mult cu 3 euro față de cât lasă, de exemplu, spaniolii și cu 4 euro peste croați.

„Părerea mea e că e o muncă destul de grea. Mai ales, mă uit după livratorii care sunt cu bicicleta. Adică și prin frig, și așa… Eu chiar îi apreciez foarte mult”, spune o tânără.

„Mi se pare că depun un efort destul de mare să se plimbe prin tot orașul și să stea în frig. Plus că nu sunt în temă cu salariul mediu la o astfel de meserie, dar cred că salariile sunt destul de mici. Așa că, dacă pot să ajut, ajut”, spune un tânăr.

Și reprezentanții altei platfome de livrări ne confirmă informația. Aflăm în plus că bucureștenii lasă de trei ori mai mult ciubuc livratorilor de mâncare față de timișoreni și clujeni.

Tânără: Consider că depun un efort prin faptul că vin la tine în fața blocului, până în fața ușii. Și mi se pare important să susții astfel de demersuri.

Reporter: Cât la sută dai?

Tânără: De obicei 10 la sută din comandă, sau mai mult. Depinde de câți bani am.

„Oamenii au început să empatizeze foarte mult cu curieri, livratori, indiferent de cum îi numim pentru că s-au bazat foarte mult pe ei, pentru cumpărăturile din timpul pandemiei. Știm foarte bine că ei merg prin ploaie, prin vânt, indiferent de cum e vremea afară și, totuși, reușesc să livreze mâncarea într-un timp foarte scurt de maxim o oră”, a declarat purtătorul de cuvânt al uneia dintre platformele de livrare.

Cifrele surprind, mai ales că, la restaurant ne purtăm diferit. Bacșișul a rămas constant. Față de curieri, ospătarii primesc o atenție mai mare la cină, susțin cei din industria ospitalității, și mai puțin la mesele de dimineață sau la cele de prânz. Iar valoarea ciubucului crește cu cât restaurantul este mai bun sau aproape de centru.

De-a lungul anilor, parlamentarii români au avut mai multe propuneri legislative pentru impozitare a bacșișului. Niciuna nu a fost dusă la bun sfarșit.

Ultimele stiri