Acasă ACTUALITATE Budapesta anunta ca va proteja orice maghiar ”persecutat” de DNA in Romania!

Budapesta anunta ca va proteja orice maghiar ”persecutat” de DNA in Romania!

Autoritățile de la Budapesta au anunțat că toți maghiarii care sunt acuzați de corupție în România vor fi duși în Ungaria. Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat că este datoria Ungariei să-și protejeze cetățenii din întreaga lume, mai ales dacă aceștia sunt persecutați.

Declarația a fost făcută în cadrul unei ceremonii în care, printre alții, a fost premiată Anna Horvath, fostul viceprimar din Cluj, care a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Zsolt Semjen a precizat că a premiat-o pe Anna Horvath în semn de susținere față de etnicii maghiari din România, care sunt atacați continuu prin metode aparent legale.

”Trebuie să procedăm la fel ca şi Israelul. Dacă Israelul are voie, şi noi avem voie. Esenţa Statului Israel constă în faptul că toţi evreii, indiferent unde trăiesc în lume, pot fi siguri că există o ţară, că au o patrie şi, dacă undeva în lume sunt persecutaţi, vor putea veni acasă, unde vor fi apăraţi în orice condiţii, prin intermediul tuturor influenţelor vizibile şi invizibile ale ţării respective”, a afirmat vicepremierul maghiar Zsolt Semjén, cu prilejul decernării Premiului pentru Maghiarii Din Afara Graniţelor, potrivit Mediafax.

Printre etnicii maghiari ”persecutați” în România care se pregătesc să fugă în Ungaria se numără și Olosz Gergely, fost președinte ANRE, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată. Decizia a fost contestată și dosarul urmează să fie analizat de un complet de patru judecători, pe 5 octombrie.

„Condamnă pe inculpatul OLOSZ GERGELY la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale). (…) Dispune confiscarea de la inculpatul OLOSZ GERGELY a sumelor de 384.000 Euro şi de 400.000 lei. Menţine sechestrul asigurător dispus prin ordonanţele din 18.03.2011 şi din 01.04.2011 şi puse în executare prin procesul verbal din 05.04.2011, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul OLOSZ GERGELY, până la concurenţa sumei de 384.000 Euro (în lei la cursul BNR din data plăţii) plus suma de 400.000 lei”, au stabilit judecătorii Curții de Apel București, la începutul anului trecut.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAproape au obosit! Parlamentarii au muncit fix 59 de zile intr-un an, dintre care jumatate au fost scandaluri!
Articolul următorDeclaratii greu de inteles ale lui CTP dupa finala pierduta de Halep: Unii se pot gandi la un meci aranjat!