29.2 C
București
duminică, iulie 7, 2024
AcasăACTUALITATEBugetar PSD plătit cu 22.000 de euro pe luna! Si-a angajat si...

Bugetar PSD plătit cu 22.000 de euro pe luna! Si-a angajat si nevasta si fiul in compania cu capital majoritar de stat

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iasi, companie cu capital majoritar de stat, are un salariu lunar de peste 22.000 de euro, arata Valeriu Nicolae. Nani si-a angajat in cadrul companiei si nevasta si fiul, informează Aktual24.ro.

Actionarul majoritar la Antibiotice Iasi este statul roman, prin Ministerul Sanatatii, care detine 53% din actiunile companiei. In fruntea companiei este Ioan Nani, al carui salariu depaseste 22.000 de euro/luna. El si-a angajat la Antibiotice Iasi si sotia si fiul, Gabriela Nani si Tudor Nani.

„Seful de la Antibiotice Iasi traieste doar din salariu. Si el si nevasta domniei sale lucreaza tot la Antibiotice Iasi. In 2009 si copilul tot acolo ca doar statul e ca o familie mai mare. Domnul Nani a facut 1.280.542 RON de la statul nostru cel bun care este actionar principal. Adica vreo 22.200 de EUR pe luna”, anunta Valeriu Nicolae.

Ioan Nani este poate cel mai longeviv director al unei companii de stat, fiind in fruntea Antibiotice Iasi de 26 de ani. In 1994 era deja director financiar al companiei, apoi a devenit director general din 1998.

Ioan Nani a fost candidat PSD la alegerile parlamentare 2008. Insa longevitatea sa in functie nu s-ar datora numai PSD ci si Patriarhului Daniel, scria 7Est in 2017.

Antibiotice Iasi a fost un sponsor generos al Patriarhiei Romane, donand in 2012 si 2013 peste 150.000 de euro.

De ce a virat o companie de stat o suma atat de mare catre Biserica? Raspunsul oferit de SC Antibiotice SA este mai mult decat amuzant, nota 7Est. „Contractul cu Patriarhia Romana a fost incheiat pentru achizitia unor servicii de promovare a numelui societatii si a unor produse din portofoliul societatii in mijloacele mass-media detinute de aceasta institutie, respectiv postul de televiziune Trinitas, postul de radio Trinitas si in ziarul Lumina. Analizele de piata facute de specialistii nostri de marketing au aratat ca o parte semnificativa din grupul tinta catre care se indreapta produsele Antibotice este si consumator al cananelor media amintite”, au explicat reprezentantii Antibiotice.

„Ioan Nani rezista pe functia de director al companiei de stat si datorita sprijinului asigurat de PF Daniel-Patriarhul Romaniei. De fapt relatia speciala pe care o are cu patriarhul Daniel ocupa un loc special in CV-ul directorului de la Antibiotice. ‘Am fost decorat cu ordinul Stefan cel Mare si Sfant pentru merite deosebite in dezvoltarea comunitatii locale, distinctie acordata de Mitropolia Bucovinei si Moldovei, Iasi prin IPS Daniel, Patriarhul Romaniei si Ordinul patriarhal  Stefan cel Mare si Sfant  pentru merite deosebite in dezvoltarea societatii romanesti acordat de catre Patriarhul Bisericii Romane – Preafericitul parinte Daniel’, a aratat Ioan Nani in CV-ul sau postat pe site-ul companiei”, nota publicatia din Iasi.

Ultimele stiri