Buşoi: Dacă era un Ionel Brătianu acum în PNL s-ar fi văzut. Trebuie să ne bazăm pe ce avem, nu să aşteptăm liderul providenţial!

7
Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, a afirmat, sâmbătă, în Consiliul Naţional de Coordonare, că, dacă era un Ionel Brătianu acum în PNL s-ar fi văzut, el susţinând că liberalii trebuie să se bazeze pe ceea ce au în partid, nu să aştepte liderul providenţial.
În discursul rostit după validarea sa în funcţia de secretar general al formaţiunii, Buşoi a spus că forţa PNL va reveni din recâştigarea procentelor de încredere ale electoratului şi din organizaţia internă. El a spus că principala sa prioritate este să înceapă să discute cu organizaţiile partidului pentru a discuta soluţiile de recâştigare a încrederii electoratului.
”Dacă exista un Ionel Brătianu în acest moment în PNL s-ar fi văzut. Sunt însă politicieni cu experienţă şi capacitate de organizare în partid şi trebuie să ne bazăm pe ce avem. Să aşteptăm un lider providenţial nu face bine”, a susţinut Cristian Buşoi.
El a arătat că ”PNL are nevoie de mai puţin orgoliu”, iar în spatele liderului partidului trebuie coagulată o echipă care să reunească şi oameni cu experienţă cu oameni cu mai puţină experienţă, oameni care vorbesc mai bine cu oameni care se pricep mai bine la organizare. Buşoi a susţinut că toţi aceştia trebuie să fie oameni din partid, pentru că, deşi dezchiderea spre exterior nu trebuie să lipsească, s-a văzut că soluţiile din exterior nu au fost bune.
Buşoi a afirmat, de asemenea, că ideea parteneriatului cu preşedintele Klaus Iohannis este esenţială şi înseamnă şi o mare responsabilitate a PNL de a face opoziţie.
El a subliniat că, dacă PNL pierde alegerile prezidenţiale de peste doi ani, va fi într-o situaţie foarte grea.