Acasă ACTUALITATE Bușoi: PNL trebuie să îi recâștige pe cei care au crezut în...

Bușoi: PNL trebuie să îi recâștige pe cei care au crezut în vechiul PNL, în vechiul PDL

43

Partidul Național Liberal trebuie să-i recâștige pe toți acei români care au avut încredere în vechiul PNL, în vechiul PDL, care au votat la prezidențialele din 2014 candidatul liberal, pe Klaus Iohannis, și care sunt împotriva PSD, a declarat joi europarlamentarul Cristian Bușoi, candidat la șefia formațiunii liberale.

„Există în momentul de față mai multe candidaturi, mai multe viziuni despre PNL. Viziunea mea este aceea că PNL trebuie să-i recâștige pe toți acei români care au avut încredere în trecut în vechiul PNL, în vechiul PDL, au avut încredere și au votat candidatul PNL la alegerile prezidențiale, pe domnul președinte Iohannis, sunt împotriva PSD și s-au manifestat la începutul acestui an ieșind în stradă, dar în decembrie 2016, din cauza unor erori de strategie și de mesaj a vechii conduceri a PNL, nu au venit să susțină PNL. Acești români, acești oameni, așteaptă un partid de centru-dreapta, un partid unit, un partid care să le răspundă exigențelor. Vorbim de oameni care au alte așteptări decât electoratul stângii de la clasa politică, de la administrație, vor mai multă eficiență, vor mai multă corectitudine, vor mai multă transparență, vor mai multă cinste și vor ca să existe decidenți politici și în administrație care să vorbească mai puțin și să facă mai multe lucruri pentru români”, a spus Cristian Bușoi, la Sibiu, într-o conferință de presă, înaintea prezentării moțiunii cu care candidează la șefia partidului, intitulată „PNL — partidul viitorului”.

În opinia sa, cei care au viziuni de centru-dreapta așteaptă un PNL care să-și asume cu mai mult curaj politici de centru-dreapta, „de la susținerea mediului de afaceri, mediului privat și reducerea unor dezechilibre pe care acum actuala putere PSD le adâncește prin politicile în domeniul salarial și în domeniul taxelor”.

„Așteaptă, de asemenea, (…) măsuri concrete în economie, în sănătate, în educație, și, cel mai important, o viziune despre viitorul României ca țară care-și va urma drumul său european și proatlantist și nu va fi dat înapoi de tot felul de inițiative din domeniul justiției sau din alte domenii pe care le are actuala guvernare PSD. Pentru toți acești români PNL trebuie să vină cu o schimbare, cu o nouă viziune, trebuie să vină cu o împrospătare a leadership-ului politic, cu oameni care nu trebuie să fie neapărat noi, dar care să nu poarte cu ei nici multe dintre tarele trecutului și care să vină în întâmpinarea celor care au avut încredere și care trebuie să aibă în continuare încredere în PNL”, a arătat Bușoi.

Potrivit acestuia, „cel mai important obiectiv este acela de a câștiga alegerile prezidențiale din 2019, cu un scor bun la ceea ce înseamnă repriza dinaintea alegerilor prezidențiale, alegerile europarlamentare”.

„Credința mea este că dacă PNL nu va câștiga alegerile prezidențiale România va fi dominată total de stânga de PSD. Toate eforturile și toate progresele care s-au făcut în ultimii ani pot fi puse sub semnul întrebării, iar anul 2020 se va arăta extrem de dificil pentru dreapta și pentru PNL, care în lipsa unei victorii simbolice și importante la alegerile prezidențiale va rămâne la fel de divizată și cu șanse puține de a restabili echilibrul și de a conduce România, după următoarele alegeri locale și parlamentare”, a declarat el.

Cristian Bușoi candidează alături de la Ludovic Orban și Viorel Cataramă pentru șefia PNL la congresul partidului programat să se desfășoare în această lună la București.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că la nivelul organizației județene Sibiu votul asupra celor trei moțiuni va fi dat în cursul săptămânii viitoare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos