Acasă ACTUALITATE Ca pe vremea raposatului: PSD propune la conducerea Institutului Cultural Roman o...

Ca pe vremea raposatului: PSD propune la conducerea Institutului Cultural Roman o creatoare de moda!

Asa cum senatorul PSD Lucian Romascanu a declarat pentru Hotnews.ro, creatoarea de moda Liliana Turoiu, lector universitar la Facultatea de Arte Decorative si Design, este propunerea facuta de PSD pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman.

Pe langa functia detinuta la Facultatea de Arte Decorative si Design a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, Liliana Turoiu este si presedinte al Asociatiei de Mode si Deisgn din Romania.

De asemenea, PNL si USR au facut propuneri pentru functiile de presedinte si vicepresedinte. Din partea liberalilor, propunuerile sunt Radu Carp, secretar executiv al partidului, si Irina Cornisteanu, director al ICR Viena, pentru functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), iar USR a anuntat ca ii va propune pe managerii culturali Cosmin Manolescu si Cristina Modreanu.

In luna februarie, Turoiu a fost prezenta la Carnavalul de la Venetia cu expozitia de costume si fotografie „Zestrea”, din partea Primariei Capitalei si cu sprijinul ICR, asa cum se arata in comunicatul transmis de Primaria Capitalei.

In comunicatul transmis in februarie de IRCCU Venetia, se preciza astfel: ” este un proiect ce se adreseaza persoanelor preocupate de cultura, traditie si moda si cuprinde o colectie inspirata din costumul traditional romanesc, un album de arta si costum si un film documentar. In colectia ᅡZestreaᅡ, piese precum fota, ia, braul sau ilicul sunt surse de inspiratie pentru broderii moderne utilizate in creatii vestimentare contemporane. Pe durata expozitiei, stilista Liliana Turoiu va prezenta o serie de costume din propria colectie, vestimentatie care, printr-un exercitiu de maiestrie, va conduce publicul in lumea modei contemporane romanesti.

Liliana Turoiu – designer vestimentar, lector universitar doctor in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, artist si femeie de afaceri, este membru al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania, presedinte si membru fondator al Fundatiei Altum Studio Design. In cei aproape douazeci de ani de cariera, a semnat colectii de moda, prezentari dar si expozitii de arta, fotografie si costum organizate atat in tara, cat si in strainatate, in Italia – Venetia si Milano; Franta – Paris si Lille; Germania – Dusseldorf si Koln; SUA – New York; Grecia – Atena; Kazahstan – Alma-Ata; Bulgaria – Sofia; Ungaria – Budapesta. In anul 2015 a fost lansata colectia ᅡZestreaᅡ si filmul documentar cu acelasi nume. Arta si rigoarea executiei se impletesc in acest concept cu respectul fata de valoarea costumului traditional. De-a lungul timpului, creatiile marca Liliana Turoiu au fost purtate la evenimente de prestigiu ce au avut loc la Palatul Versailles, Casa Alba, Teatro alla Scala din Milano, Bruxelles si Cannes.”

Propunerile sunt inregistrate la conducerea Senatului, care va stabili data audierilor candidatilor.

La inceputul lunii martie, pentru aceasta functie era vehiculat numele fostului senator PSD Georgica Severin.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDecizie de 40 de MILIARDE de euro, in spatele usilor inchise! Alesii au decis sa trimita gazele din Marea Neagra DIRECT IN AUSTRIA, si pentru populatie importam din Rusia!
Articolul următorMembru in guvernul Grindeanu: Imi e RUSINE ca sunt roman!