31.8 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiCalugarul Savatie Baștovoi ii pune la punct pe jurnalistii care cer inchiderea...

Calugarul Savatie Baștovoi ii pune la punct pe jurnalistii care cer inchiderea bisericilor: Voi va dezinfectati microfoanele?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

În plină pandemie de coronavirus, cu 47 de cazuri deja semnalate la nivel național, unul dintre cei mai apreciați călugări, Savatie Baștovoi, le dă șah-mat atât politicienilor, cât și jurnaliștilor.

Baștovoi spune că obiectul de lucru cel mai folosit de jurnaliștii de televiziune, microfonul, este și unul cu cel mai mulți microbi. De asemenea, microfoanele de la tribunele Camerei Deputaților și Senatului sunt în aceeași situația. Provocarea lansată de călugărul Baștovoi vine după decizia autorităților române de interzicere a slujbelor cu mai mult de 100 de credincioși, iar în Maramureș s-au interzis total slujbele, chiar și cele de înmormântare și botez.

”MICROFOANE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ PENTRU JURNALIȘTI

Vreau să pun o întrebare jurnalistelor și jurnaliștilor care susțin pericolul contaminării cu virus prin spovedanie și cer impunerea împărtășaniei cu linguriță separată. Întreb fără urmă de ironie: există vreo procedură de dezinfectare și sterilizare pentru microfoanele cu burete pe care le folosiți, întinzîndu-le în gurile a sute și mii de oameni neverificați medical? Nu cred că există un obiect mai infect, din punct de vedere al expunerii la expirații și salivă, decît microfoanele purtate de jurnaliștii de teren. Ani de zile purtați același microfon cu burete absorbant de praf, microbi și salivă pe la toate gurile fără vreun acord prealabil și fără a atenționa asupra riscului contaminării. Nu credeți că, în situația creată, e cazul introducerii microfoanelor de unică folosință?

PS: Valabil și pentru microafoanele din Guvern și Parlament.”, e mesajul-provocare al lui Savatie Baștovoi.

Ultimele stiri