Acasă ACTUALITATE Camera Deputatilor a distrus TACIT legea ANI!

Camera Deputatilor a distrus TACIT legea ANI!

29
Camera Deputatilor a adoptat TACIT miercuri doua modificari la legea ANI care reglementeaza integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Prin aceste modificari deputatii schimba complet sanctiunile care erau impuse alesilor care erau gasiti incompatibili sau in conflict de interese. Potrivit legii inca in vigoare, in urma unei decizii definitive de incompatibilitate alesii, fie ei locali, fie ei parlamentari, nu mai au dreptul sa ocupe NICIO functie de demnitate publica timp de 3 ani.

Modificarile legislative adoptate tacit miercuri de deputati schimba aceasta regula si le da posibilitatea alesilor incompatibili sa ocupe o alta functie, mai putin cea in care au fost gasiti incompatibili. Cu alte cuvinte un primar incompatibil poate candida pentru o functie in Consiliul Judetean, sau un parlamentar gasit incompatibili poate candida pentru o functie de primar.

Modificarile legislative vor fi trimise in Senat, care este Camera decizionala.

Modificarea legislativa care da dreptul unui ales gasit incompatibil sa candideze pentru ORICE ALTA functie, mai putin cea in care a fost gasit incompatibil: Modificari legea ANI 1.pdf

Modificarea legislativa care da dreptul nul ales gasit incompatibil sa candideze pentru alte functii, cu anumite exceptii, decat cea in care a fost gasit incompatibil: Modificari legea ANI 2.pdf

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos