Acasă International Campanie in metroul new-yorkez: fundamentalistii islamici sunt niste salbatici

Campanie in metroul new-yorkez: fundamentalistii islamici sunt niste salbatici

27

O campanie de afise ce ii asimileaza pe musulmanii care predica jihadul cu „salbaticii” a debutat la metroul din New York, la initiativa unui grup conservator american ce se opune islamului, a anuntat acesta. „in orice razboi dintre omul civilizat si salbatic, sustineti omul civilizat. Sustineti Israelul, faceti jihadul sa esueze”, afirma afisele finantate de organizatia conservatoare AFDI (American Freedom Defense Initiative – Initiativa Americana pentru Apararea Libertatii).

 

Responsabila acestei asociatii, Pamela Geller, care conduce un grup denumit „Stop islamizarii Americii”, a aparat folosirea cuvantului „salbatic” in cadrul unei interventii la postul de televiziune CNN. Potrivit ei, jihadul, in sensul de razboi sfant, ii ia drept tinta pe cei nevinovati. „Cred ca orice razboi dus impotriva civililor nevinovati este o salbaticie”, a apreciat ea.

 

Geller a afirmat totusi ca aceasta campanie nu are niciun caracter religios, deoarece nu foloseste nici cuvantul „islam”, nici „musulman”. ADFI a obtinut in justitie castig de cauza in fata administratiei metroului din New York pentru aceasta campanie, in numele „libertatii de exprimare”. „Nu voi renunta la (libertatea mea) de exprimare doar pentru a nu-i ofensa pe salbatici”, a insistat ea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos