Acasă International Un milion de sinistrati in India

Un milion de sinistrati in India

43

Inundatiile si alunecarile de teren cauzate de ploile musonice au lasat pe strazi peste un milion de persoane in nord-estul Indiei, unde autoritatile se tem ca va izbucni o criza sanitara, a anuntat ierii agentia indiana de gestionare a catastrofelor naturale. „Pentru moment, 18 dintre cele 27 de districte din statul Assam au fost afectate de inundatii, existand peste un milion de sinistrati” , refugiati in conditii precare in zone mai inalte, a precizat agentia.

 

Aversele au provocat revarsarea fluviului Brahmaputra si a afluentilor sai, ducand la inundatii care au afectat circa 2.000 de sate, care au devastat culturile si care au provocat moartea a 11 persoane in ultimele zile. „O alerta sanitara maxima” a fost declansata in toata zona afectata, a declarat pentru AFP ministrul Sanatatii din statul Assam, Himanta Biswa Sarmah.

 

Armata si fortele aeriene indiene au lansat operatiuni de salvare, ducand provizii alimentare populatiei sinistrate. Nord-estul Indiei a suferit in mod special in cursul acestui sezon de ploi musonice, care tine din iunie pana in septembrie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos