Un milion de sinistrati in India

Inundatiile si alunecarile de teren cauzate de ploile musonice au lasat pe strazi peste un milion de persoane in nord-estul Indiei, unde autoritatile se tem ca va izbucni o criza sanitara, a anuntat ierii agentia indiana de gestionare a catastrofelor naturale. „Pentru moment, 18 dintre cele 27 de districte din statul Assam au fost afectate de inundatii, existand peste un milion de sinistrati” , refugiati in conditii precare in zone mai inalte, a precizat agentia.

 

Aversele au provocat revarsarea fluviului Brahmaputra si a afluentilor sai, ducand la inundatii care au afectat circa 2.000 de sate, care au devastat culturile si care au provocat moartea a 11 persoane in ultimele zile. „O alerta sanitara maxima” a fost declansata in toata zona afectata, a declarat pentru AFP ministrul Sanatatii din statul Assam, Himanta Biswa Sarmah.

 

Armata si fortele aeriene indiene au lansat operatiuni de salvare, ducand provizii alimentare populatiei sinistrate. Nord-estul Indiei a suferit in mod special in cursul acestui sezon de ploi musonice, care tine din iunie pana in septembrie.