19.1 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSocialSanatateCand incepe Romania vaccinarea copiilor. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Cand incepe Romania vaccinarea copiilor. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Jumatate din copiii navetisti isi vor plati abonamentele integral din 8 ianuarie

Federatia operatorilor de transport anunta ca elevii din 19...

S-a declarat epidemie de rujeola la nivel national!

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel...

România va fi pregătită şi pentru vaccinarea copiilor de 12-15 ani, cu acordul părinţilor, în momentul în care va avea autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM), a anunţat, luni, la Craiova, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, care a participat la deschiderea „Maratonului vaccinării” pe Stadionul „Ion Oblemenco”, anunță Agerpres.

„România ia în calcul vaccinarea copiilor. În momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va aborda autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea pentru această grupă de vârstă, evident cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de mai bine de şase luni de când suntem în această campanie de vaccinare, ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem şi să le dezvoltăm, tocmai de aceea cred că pe măsură ce această autorizare va veni, vom putea demara şi activitatea de vaccinare adresată grupei de vârstă 12-15 ani”, a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Acesta susţine că părinţii care s-au vaccinat înţeleg importanţa vaccinării şi pentru copii, în special din perspectiva participării la ore în sălile de clasă.

„Eu cred că părinţii care s-au vaccinat cu siguranţă înţeleg importanţa vaccinării şi pentru copii şi din perspectiva participării copiilor la şcoală în condiţii de siguranţă, pentru evitarea şcolii online. Am doi copii şi impactul asupra copiilor care stau acasă este semnificativ. Lăsând la o parte deprinderile pe care ei şi le formează, mai ales în primii ani de şcoală, impactul social, emoţional asupra dezvoltării lor psihologice este foarte important. Evident că nimeni nu mai doreşte să-şi ţină copiii acasă, că ne dorim cu toţii să fim protejaţi, să circulăm acolo unde ne dorim”, a mai afirmat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, în acest moment se lucrează la o campanie de informare care va fi vizibilă în următoarele săptămâni.

„Este important să fim pregătiţi, printr-o campanie bine implementată, de comunicare, de informare, începând de la medicul de familie şi până la nivel de autoritate centrală. Se lucrează la o astfel de campanie, se implică atât UNICEF, cât şi OMS. În măsura în care în săptămânile următoare vor fi pregătiţi, aceste rezultate vor fi vizibile”, a menţionat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Ultimele stiri