Capsunarii sunt istorie! Vezi unde merg acum muncitorii romani in strainatate sa faca bani!

185

Perioada in care romanii mergea la cules capsune in Spania a apus. Mazarea este noua mina de aur pentru cei care vor sa faca bani muncind pe ogoarele altor tari! Cel putin asa promite o firma daneza, care cauta 150 de muncitori. Exista si conditii: sa fie majori, sa stie macar o boaba de engleza si sa fie in putere, caci munca nu-i tocmai usoara.

Verde cat cuprinde si pastai de mazare cu tonele. Asta pare sa ii astepte pe romanii care vor sa castige un ban pe plantatiile din Danemarca. Gandul pare sa le surada localnicilor dintr-o comuna calaraseana.

„Se castiga bani frumosi, de asta am si condus 2.000 de kilometri pentru a ajunge in Danemarca. Dar putem sa si cunoastem oameni noi, din alte tari, e ok pentru ca ne facem si prieteni.”Nu la fel de convinsi sunt, insa, si unii barbatii in putere din Nicolae Balcescu, anunta stirilekanald.ro.

„Da, am auzit. Bai, nu stiu ce excursie va fi. Niste camatari, nu stiu daca va fi, intelegi, nu stiu daca va fi.”

Daca nu ati inteles exact, va traducem: barbatul vrea sa fie sigur ca nu e o teapa. Caci n-ar fi primul care o pateste, spune el.

„S-a dus acolo, le-a luat telefonul, le-a luat tot, doua luni de zile a muncit pentru ei. Au fost inchisi acolo.”0,6 euro, brut, sunt dispusi danezii sa plateasca pentru fiecare kilogram de mazare recoltat.

„La kil de mazare? Depinde la kil de mazare unde culegi, la kil de mazare. Adica si ce, daca nu e, si alergi dupa ea? Daca nu este si a fost un an mai secetos, si iei o pastaie, una nu, pai unde mai fac eu jumate de kilogram?””Danemarca? Cat se plateste? Un euro la doua kilograme. Aoleu, era bine daca era asa. Si daca ne pacaleste?”

„Poti avea dureri de genunchi si de spate, iar cand ploua este noroi peste tot. Deci poate fi dificil, depinde mult de starea vremii.”Angajatorii avertizeaza ca nu oricine va fi considerat apt de munca. Si, chiar daca vor trece de selectie, muncitorii isi vor plati singuri atat drumul pana in Danemarca, dar si cazarea sau mancarea.

Nu si pentru cine are deja un loc de munca in afara.Cine este interesat de oferta poate trimite un CV pe adresa firmei daneze. Interviurile finale vor avea loc luna viitoare, la Ploiesti.

Transparenta face diferenta