23.3 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalSpania fierbe ca Romania in vremea lui Dragnea! Sute de mii de...

Spania fierbe ca Romania in vremea lui Dragnea! Sute de mii de oameni au protestat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Spania fierbe in preambului alegerilor dupa ce premierul interimar Pedro Sanchez vrea sa acorde amnistie separatistilor catalani in schimbul sprijinului pentru un nou mandat.

Sute de mii de persoane au protestat duminica in intreaga Spanie, la apelul dreptei, impotriva planurilor premierului interimar Pedro Sanchez, scrie Reuters.

Guvernul a incheiat joi un acord cu partidul separatist catalan Junts per Catalunya (Impreuna pentru Catalonia), ce include adoptarea unei legi controversate care acorda amnistie celor condamnati pentru tentativa Cataloniei de a se separa de Spania in 2017, una dintre cele mai grave crize politice din Spania contemporana.

Acordul a provocat o unda de soc in intreaga tara, adversarii conservatori ai lui Sanchez acuzandu-l pe acesta ca pune in pericol statul de drept pentru propriul castig politic. ”Nu vom tacea pana cand nu vor avea loc noi alegeri”, a declarat liderul Partidului Popular (PP, principala formatiune de opozitie, de dreapta), Alberto Nunez Feijoo, in fata unei multimi entuziaste adunate in piata Puerta del Sol din Madrid.

Autoritatile au declarat ca 80.000 de persoane au iesit la Madrid, in timp ce PP, care a chemat la proteste in orase din intreaga Spanie, a estimat ca numarul total este mai apropiat de un milion.

Multi au purtat steaguri spaniole si ale UE, precum si bannere cu sloganuri precum „respectati Constitutia”.

La Barcelona, au manifestat 6.000 de persoane, potrivit politiei locale, in timp ce numarul manifestantilor a ajuns la 30.000 in Granada si la 50.000 in Sevilia, potrivit autoritatilor. Proteste au avut loc si in alte orase precum Malaga, Palma si Valencia.

Ultimele stiri