Acasă ACTUALITATE Care pandemie, ce oameni?! USR PLUS vrea sa boicoteze sedinta de Guvern...

Care pandemie, ce oameni?! USR PLUS vrea sa boicoteze sedinta de Guvern de astazi

618

Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a precizat că a fost solicitată o consultare cu liderii de coaliție în privința premierului Florin Cîțu.

„Noi nu mai avem încredere în Florin Cîțu. Ne dorim o discuție în coaliție. Nu este vorba de orgolii sau șantaj, ci depsre modul în care domnul Cîțu înțelege să funcționeze această coaliție”, a comentat Tudorache, miercuri seara, la Digi24.

Acesta a confirmat că miniștrii USR PLUS nu sunt dispuși să se prezinte la ședința de Guvern de joi, până când nu este clarificată situația în privința premierului Florin Cîțu.

„Noi ne dorim să avem această discuție cu partenerii de coaliție, să vedem cum anume putem funcționa în continuare (…) Suntem asumați, nu vom bloca deciziile importante pentru țară, sau buna guvernare (…) Pentru decizii importante vom fi acolo (în ședința de Guvern – n.red). Nu știu dacă Dan Barna (USR) a reușit să ia o decizie, dar vom discuta în această seară (…) În funcție de agenda ședinței de Guvern și de importanța Hotărârilor, vom decide dacă participăm sau nu la ședință. (…) Unele decizii (de guvern – n.red) pot fi amânate și pentru săptămâna viitoare, acum este important să vedem dacă putem avea o consultare cu partenerii de coaliție”, a comentat Tudorache.

Reprezentantul PLUS a mai spus că nu vede o continuare a coaliției sub mandatul de premier al liberalului Florin Cîțu. Tudorache a admis că PNL trebuie să dea premierul, dar nu pe Florin Cîțu cu care USR-PLUS nu mai poate colabora.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos