6.3 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăStirea zileiCare sunt cele mai bune zece filme ale anului 2012

Care sunt cele mai bune zece filme ale anului 2012

in:

Stiri pe acelasi subiect

American Film Institute (AFI) a intocmit lista celor mai bune 10 filme ale anului 2012. Printre peliculele incluse de AFI in acest top se regasesc productii neasteptate, seriale dar si lungmetraje care abordeaza domeniul militar.

Pe aceasta lista, data publicitatii luni, la inceputul sezonului premiilor de la Hollywood, se mai afla pelicula „Argo”, ce prezinta drama unor ostatici din Iran, lungmetrajul „Life of Pi”, de Ang Lee, drama „Lincoln”, de Steven Spielberg, comedia excentrica „Moonrise Kingdom”, de Wes Anderson, musicalul „Les Misérables”, lungmetrajul „The Dark Knight Rises”, cel mai recent film din seria „Batman”, si thrillerul western „Django Unchained”, regizat de Quentin Tarantino, informeaza Reuters.

Lista AFI, alcatuita de critici de film si reprezentanti ai industriei de divertisment, a fost publicata inainte de anuntarea nominalizarilor la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), miercuri, si a nominalizarilor la Globurilor de Aur, ce vor fi anuntate joi.

Printre absentele notabile de pe lista celor mai bune filme ale anului 2012 alcatuita de AFI se remarca drama „The Master” si filmul „The Hobbit”.

AFI a alcatuit si o lista care include cele mai bune 10 productii de televiziune din acest an. Serialul „Mad Men” apare pentru a cincea oara pe aceasta lista prestigioasa. Alaturi de acest serial dramatic care descrie universul industriei de publicitate se mai afla productiile „The Walking Dead”, „American Horror Story”, „Homeland”, „Girls”, comedia „Modern Family”, productia SF „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, filmul de televiziune „Game Change” si show-ul comicului american Louis C.K., „Louie”.

Premiile oferite de American Film Institute, o asociatie din Los Angeles care promoveaza filmele cu subiecte educationale, vor fi decernate intr-o gala speciala ce va avea loc pe 11 ianuarie, la Los Angeles.

Premiile decernate de asociatiile de critici si de alte jurii din industria cinematografica americana influenteaza adeseori alegerile facute de membrii Academiei de film americane, care selecteaza filmele, actorii si producatorii ce vor fi nominalizati la premiile Oscar.

Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe 10 ianuarie. Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theater (fostul Kodak Theater) din Hollywood.

Ultimele stiri