15.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiCarne de cal descoperita in micii dintr-un supermarket din Bucuresti!

Carne de cal descoperita in micii dintr-un supermarket din Bucuresti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

1miciAnalizele de laborator facute pe probele prelevate din mici produsi de o firma din Ploiesti si vanduti intr-un supermarket din Bucuresti au confirmat prezenta carnii de cal in locul celei de vita, societatea respectiva, administrata de sotul unei angajate a DSV Prahova, fiind amendata cu 30.000 lei.

Analizele de laborator facute de DSVSA Bucuresti pe micii produsi de o firma din Ploiesti si vanduti intr-un supermarket din Capitala au confirmat suspiciunile privind prezenta carnii de cal in locul carnii de vita, a declarat, marti, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasa.

Acesta a precizat ca DSVSA Prahova a amendat producatorul din Ploiesti cu 30.000 de lei pentru substituirea carnii.

Mihai Terecoasa a mai spus ca in prezent se asteapta rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produsi de aceeasi firma, in conditiile in care respectiva societate comerciala a distribuit printr-un lant de supermarket-uri aproape 2.000 de caserole cu mici in 36 de judete. Aceste analize sunt facute tot in laboratoarele DSVSA Bucuresti.

Firma din Ploiesti amendata pentru ca a produs mici ce contin carne de cal fara a fi etichetati ca atare este administrata de sotul fostei sefe a biroului siguranta alimentelor de origine animala din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrata de sotul sau. Directorul acestei institutii a declarat ca, in urma alertei alimentare, angajata a fost trecuta pe o functie de executie in cadrul biroului care are in responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.

Saptamana trecuta, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat o alerta alimentara dupa ce intr-un magazin din Bucuresti a fost descoperita cantitatea de 200 de kilograme de carne tocata asupra careia a existat suspiciunea de frauda constand in substituirea carnii de vita cu cea de cal.

In urma extinderii verificarilor s-a constatat ca producatorul micilor, o firma din Ploiesti, a distribuit printr-un cunoscut lant de supermarket-uri, in 36 de judete, 1.920 de caserole a cate 800 de grame de mici.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri