9.7 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăACTUALITATE”Cartelele prepay ar trebui SCOASE de pe piata”! Anunt SOC al presedintelui...

”Cartelele prepay ar trebui SCOASE de pe piata”! Anunt SOC al presedintelui Comisiei de Aparare!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...
Cartele prepay ar trebui scoase de pe piata, daca acestea constituie un risc la nivel european sau national, a declarat presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Marius Obreja (PNL), pentru Mediafax.

„Daca analiza de risc a acestui instrument, cartela prepay, care este o marfa, arata ca nu poate fi evitat acest risc, eu as opta pentru scoaterea totala de pe piata a acestui produs si infiintarea unui abonament de catre operatorii de telefonie, ca toate celelalte abonamente, in care fiecare posesor vine si prezinta niste documente pentru a face abonamentul pe care il poate plati prepaied sau postpaied”, a declarat Obreja.Senatorul a mai afirmat ca legea privind cartelele prepay, in forma in care a trecut de Parlament si a fost contestata de CCR, este „frectie la picior de lemn”, afirmand ca prin prezentarea unui act de identitate, la cumpararea unei cartele prepay, nu se poate obtine cresterea gradului de siguranta sau identificarea viitorilor infractori.

„In fapt, daca ne-am referi la obligativitatea ca aceste cartele sa fie vandute numai pe baza unui act de identitate, as considera acest lucru o birocratizare a vanzarii unui bun. Dupa cumpararea a zece cartele, de exemplu, cu un buletin de identitate, cetateanul respectiv poate sa le vanda imediat unor terti care nu mai trebuie sa prezinte un act de identitate. Legea este o frectie la picior de lemn”, a sustinut liberalul.

Ultimele stiri