Acasă International Casa Alba, bombardata cu petitii. Cetatenii din 22 de state cer separarea...

Casa Alba, bombardata cu petitii. Cetatenii din 22 de state cer separarea de administratia Obama

35

De cateva zile, Casa Alba este bombardata cu o serie de petitii anti-Obama  in care cetatenii din 22 de state cer separarea de actuala administratie a Americii. Pana in acest moment au semnat aceste manifeste 131.446 de persoane.

Este vorba despre locuitori din Texas, Oklahoma, Arizona, Louisiana, Florida, Alabama, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Kentucky, Mississippi, Indiana, Dakota de Nord, Montana, Colorado, Oregon, New Jersey, New York, Arkansas, Georgia, Missouri, Michigan si Tennessee.

Pentru a obliga administratia SUA sa ofere un raspuns oficial, petitiile trebuie sa stranga minimum 25.000 de adeziuni. Pana acum doar cea depusa de Texas a reusit sa adune 23.239 de sustinatori, restul neatingand acest prag. Texanii se plang pe cazuri “flagrante” de incalcare a drepturilor omului, denuntand in special NDAA (National Defense Authorization Act) si TSA (Transportation Security Administration), precum si dificultatile grave economice cu care se confrunta SUA, care decurg, in opinia lor, din neglijarea de catre guvernul federal a reformei privind cheltuielile interne si externe.

Autorii petitiilor se bazeaza in demersul lor pe Declaratia de independenta (1776), in care parintii fondatori ai SUA proclama ca, in cazul in care “o forma de guvernare devine distructiva, oamenii au dreptul de a o modifica sau de a o aboli sau pot institui un nou guvern”. Majoritatea petitiilor provin din statele care au votat masiv pentru candidatul republican Mitt Romney, care a pierdut alegerile din 6 noiembrie in fata lui Obama. Cu toate acestea, au venit si petitii din state care au votat si pentru actualul presedinte american in recentul scrutin.

Cele mai multe petitii contin doar cateva randuri. De exemplu, petitia locuitorilor din Tennessee, sub care si-au pus semnatura 8.000 de persoane, suna in felul urmator:” Va rugam sa oferiti dreptul statului Tennessee sa iasa in mod pasnic din componenta SUA si sa-si creeze propriul guvern”.

Intr-un articol postat de Policymic se arata ca acest demers nu este unul care indeamna la secesiune, cu este doar un semnal de alarma de care conducerea SUA ar trebui sa tina cont. Ultima oara, cateva state au iesit din Uniune in 1860 si 1861 dupa alegerea lui presedintelui Abraham Lincoln. Miscarea a fost urmata de Razboiul Civil.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos