Acasă Covasna Cat costa o casa de lemn din Secuime, pentru care STRAINII fac...

Cat costa o casa de lemn din Secuime, pentru care STRAINII fac liste de ASTEPTARE!? ”Lemnul din Romania e sanatos!”

Afacerea caselor de lemn din Secuime a început să cucerească Europa. Zeci de ateliere s-au deschis în jurul Gheorgheniului imediat după Revoluție, însă multe au pus lacătul pe uşă odată cu criza economică. Acum, în zonă mai lucrează în domeniu aproximativ 40 de producători.

O firmă din Ciumani, de exemplu, a realizat până acum mii de locuinţe pentru clienţi din toată Europa, 80 la sută din producţie fiind pentru export.

„Lemnul de aici din România e un lemn sănătos şi lemnul pentru construcţii e foarte bun în România, putem să zicem cel mai bun. Casele de lemn sunt o construcţie uşoară şi repede făcută, sunt mai bine izolate şi mult mai călduroase decât o casă de cărămidă, iar al cutremure au o rezistenţă mult mai mare”, spune Csaba Bege (42 de ani) care a pornit afacerea din localitatea Ciumani, pentru adevarul.ro.

646x404 (1) 646x404 (2)  646x404

(Foto Arhiva Personala Akos Kiss)

Spre deosebire de străini, românii încă mai au reticienţe în ceea ce priveşte casele de lemn. O prejudecată des întâlnită este aceea că sunt „victime sigure” în cazul unui incendiu. Constructorii spun însă că dacă instalaţiile electrice şi coşul sunt făcute conform normelor, cu materialele care există la ora actuală pe piaţă, pericolul în cazul unui incendiu nu este mai mare ca la o construcţie din cărămidă.

Tot în Ciumani a dezvoltat o afacere similară Arpad Bege (44 de ani). Şi el spune însă că vânzările nu mai merg aşa de bine ca în urmă cu câţiva ani. Pe intern, cea mai mare cerere vine din zona Bucureştiului, iar pe extern au ajuns pe pieţele din Spania, Italia, Portugalia, Austria, Ungaria sau Slovacia.

Potrivit siteului caselemnconstructii.ro prețurile pe metrul pătrat sunt:
O casă de lemn de exemplu, cu structura de rezistență din grinzi 120×120 mm și pereti exteriori cu lambriu exterior semirotund sau plat, poate costa între 150-170 euro/mp.
Case de lemn americane 180 euro/mp.
Case de lemn tip locuinta II, Structura de rezistenta din grinzi 150 mm 175 euro/mp.
Case de lemn tip 51Peretii exteriori, tip grinzi de 45 mm, cu dublu nut si feder 150-170 euro/mp.
Case de lemn tip 8 din grinzi pline de 110 mm, cu dublu nut si feder 200-220 euro/mp

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCele mai UTILE tehnici de vizualizare, prin care poti INVINGE ORICE boala! A fost demonstrat ca DISTRUGE CANCERUL!
Articolul următorPremierul Rusiei si mana dreapta a lui Putin: Rusia si Occidentul au intrat INTR-UN NOU RAZBOI RECE!