20.2 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăStirea zileiHarghitaScene de RAZBOI in penitenciarele din Romania! Detinutii din toata tara SE...

Scene de RAZBOI in penitenciarele din Romania! Detinutii din toata tara SE REVOLTA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

E revoltă totală în pușcăriile din România! Totul a plecat de la declarațiile ministrului Raluca Prună care a spus că ia în calcul grațieri și amnistii la scară mare, dar și că România va trebuie să plătească despăgubiri uriașe din cauza condițiilor din pușcării.

Mai multe penitenciare s-au transformat în scene de război, deținuții revoltându-se din cauza condițiilor. Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc s-au solidarizat cu protestul colegilor lor din alte închisori din ţară, refuzând masa sau făcând gălăgie, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri s-a intervenit cu gaze lacrimogene pentru liniştirea deţinuţilor dintr-o cameră, care erau violenţi verbal şi ameninţau că incendiază diferite lucruri.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Miercurea Ciuc, agent principal Ionela Alexandra Chiţan, a declarat pentru AGERPRES că marţi la prânz 132 dintre deţinuţi, dintr-un efectiv de aproximativ 360, au refuzat masa iar în cursul serii numărul a scăzut la 93. De asemenea, după amiază au început să facă gălăgie şi au solicitat îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi prelungirea programului tv după ora 23,00, în condiţiile în care, în timpul Campionatului European de Fotbal aveau voie să se uite la meciuri până după această oră.

Potrivit sursei citate, în cursul serii, deţinuţii dintr-o cameră au fost violenţi verbal, au încercat să aprindă nişte cârpe dar s-au speriat şi le-au stins singuri şi pentru că era trecut de miezul nopţii, Grupa de Intervenţie a penitenciarului a folosit gaza lacrimogene pentru imobilizarea lor şi s-a dispus cazarea lor în camere separate.

 

„Protestul colectiv a încetat după ora 24.00, când a intervenit Grupa de Intervenţie. (…) Deţinuţii dintr-o cameră s-au manifestat mai violent şi atunci a fost nevoie de intervenţia noastră cu gaz lacrimogen şi imobilizare. (…) S-a dat gaz lacrimogen şi i-am scos cu cătuşe din cameră şi i-am relocat la alte patru camere. Au fost prezentaţi la cabinetul medical şi apoi conduşi spre alte patru camere de deţinere care erau goale şi i-am cazat separat, tocmai pentru a anihila orice formă de protest”, a declarat Ionela Alexandra Chiţan.

Ea a spus că, momentan lucrurile sunt calme, deţinuţii s-au odihnit şi nu se întâmplă nimic deosebit, dar din dispoziţia directorului penitenciarului fiecare activitate care se desfăşoară este supravegheată de membrii Grupei de intervenţie.

Ultimele stiri