13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATE”Cati oameni mai trebuie SA MOARA?!” O jurista a lansat o campanie...

”Cati oameni mai trebuie SA MOARA?!” O jurista a lansat o campanie pentru INTERZICEREA pacanelelor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Un mort si zece raniti dupa ce au mancat la un restaurant din Franta

Tragedie uriașă în Franța! O femeie a murit după...

Inca un deces dupa exploziile de la Crevedia: Numarul mortilor a ajuns la 5

Bilantul deceselor exploziei de la Crevedia este in crestere....

Ioana Cristea, o juristă din Cluj Napoca, a lansat o campanie de interzicere a jocurilor de noroc (păcănele) în toate locurile publice din România.

Aceasta susține că „România a ajuns o țară sufocată de “PĂCANELE”. La fiecare colț de bloc mai răsare câte o sală cu geamuri frumos colorate care îi ademenește pe români să intre pentru a câștiga facil sume importante de bani. A devenit o problemă socială, faptul că pătura săracă a societăţii îşi iroseşte banii în aceste automate.”

rerrv

Ioana Cristea motivează inițiativa pe faptul că jocurile de noroc creează DEPENDENȚA și, mai grav, pot duce la SUICID, mărturie fiind zecile de cazuri mediatizate în ultimii ani. Este de notorietate cazul a doi frați din Iași, care s-au sinucis, la interval de câteva zile, din CAUZA DATORIILOR acumulate ca urmare a participării la jocuri de noroc.

Poți semna petiția online aici “Interzicerea jocurilor de noroc (păcănelelor) în toate locurile publice din România”

“Nenorocirea e că majoritatea celor dependenți de aparate nu se mai descurcă singuri să iasă din iadul în care au intrat. Și ajutorul vine greu, vine târziu, vine când oamenii deja sunt exasperați de ce se întâmplă. Statul și afaceriștii dibaci fac PROFIT DIN SĂRĂCIA celor care, la șapte dimineața, așteaptă tremurând să se deschidă sala.”, scrie romani-buni.info.

“Statisticienii atrag atenția că peste jumătate de milion de români joacă săptămânal la păcănele, profilul jucătorului pasionat având VÂRSTA PÂNĂ ÎN 29 DE ANI cu un venit mediu de 1.200 de lei pe lună. Conform unui studiu realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Europeană, România se află, la segmentul de vaârstă cuprinsă între 15 și 19 ani, printre primele locuri în Europa cu 6.3 sinucideri la 100.000 de locuitori, mult față de media europeană. Mai mult, analizând ultimul barometru Eurostat, una din cauzele principale pentru rata ridicata de sinucideri este DEPENDENȚA PATOLOGICĂ DE JOCURI, alături de sărăcie. Însă, același barometru menționa că unul din factorii determinanți care concurează la sărăcirea populației este ludomania.”, mai scrie românca.

„Psihologii atenționează că dependența de jocurile de noroc trebuie tratată cu seriozitate, pentru că ESTE O BOALĂ nu un viciu, așa cum este etichetată în mod eronat. Jocul patologic este o tulburare de control a impulsului nu o dependență în sensul comun al cuvântului. Problema la jocurile de noroc nu este jocul propriu-zis ci timpul în exces petrecut cu astfel de activități și pierderea, în mod constant, a banilor. De obicei, jocurile de noroc AFECTEAZĂ viața de familie și relațiile subiectului cu persoanele din anturaj. Inevitabil, se ajunge la însingurare, tensiuni familiale și la o stare psihică vulnerabilă.

Este ceasul al 13-lea, în care STATUL ROMÂN trebuie să facă ceva să limiteze accesul la păcănele, o piață din care se fac, anual, peste 500 de milioane de Euro. BANI MURDARI. Bani pe viața, dar mai ales pe moartea consumatorilor. Nu există rost de dezbatere aici. Dacă, spre exemplu, se dovedește că din cauza unui iaurt băut a murit măcar o persoană, se scoate de pe raft iaurtul. Câți oameni au murit din cauza păcănelelor? Și, devreme ce au murit, de ce mai avem păcănele la colțul străzii?”

Ultimele stiri