Politia Sectorului 5 a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate in cazul Iulia Ionescu, urmarirea penala fiind inceputa in rem.

„S-a deschis dosar penal, iar cercetarile sunt facute de catre politistii de la Sectorul 5. S-a inceput urmarirea penala in rem. Dupa modificarile legislative in materie penala, in majoritatea cauzelor se incepe urmarirea penala fata de fapta, ceea ce se intampla si in acest dosar”, au spus reprezentantii Parchetului Judecatoriei Sectorului 5.

Obiectul dosarului il constituie lipsirea de libertate. Potrivit articolului 205 din noul Cod penal, lipsirea de libertate a unei persoane in mod ilegal se pedepseste cu inchisoarea de la unu la sapte ani. De asemenea, in acelasi articol se mentioneaza, la alineatul 3 litera b), ca se considera lipsire de libertate daca fapta este savarsita asupra unui minor.

Seful IGPR, Petre Toba, a declarat marti ca politistii au o imagine completa cu tot ce s-a intamplat in cazul Iuliei Ionescu, de la momentul la care a fost data disparuta si pana cand a fost gasita, precizand ca a cerut Politiei Capitalei sa finalizeze ancheta pana la sfarsitul saptamanii.

„In acest moment, avem o imagine completa fata de tot ceea ce s-a intamplat in cazul elevei disparute de pe raza municipiului Bucuresti”, a spus Petre Toba.

Seful Politiei Romane a precizat ca Iulia Ionescu a fost audiata imediat ce a ajuns in Bucuresti, iar in cursul zilei de luni a fost din nou audiata.

In ceea ce priveste eventuala tragere la raspundere penala a calugarilor de la manastirile din Moldova, unde Iulia Ionescu ar fi fost cazata, Toba a spus:

„Deocamdata este prematur sa ne exprimam, in conditiile in care acestia urmeaza sa fie reaudiati de politisti”.

Sursa: mediafax.ro