Acasă ACTUALITATE CCR mai salveaza un PSD-ist: Sentina de 4 ani de inchisoare pentru...

CCR mai salveaza un PSD-ist: Sentina de 4 ani de inchisoare pentru Andreea Cosma, anulata!

ICCJ a anulat, marti, condamnarea de 4 ani inchisoare a deputatului PSD Andreei Cosma, fiica fostului baron de Prahova, Mircea Cosma. Decizia a fost luata in baza deciziei CCR privind compunerea nelegala a completurilor de trei judecatori de la ICCJ.

Procesul Andreei Cosma se reia de la zero.

Andreea Cosma fusese condamnata in decembrie 2018 de ICCJ la 4 ani de inchisoare cu executare. Cosma a fost condamnata pentru complicitate la abuz in serviciu.

Deputatul a fost trimis in judecata, de catre DNA Ploiesti, in anul 2015, in dosarul privind vanzarea la preturi subevaluate a unor terenuri din subordinea cazarmii Ciuperceasca, ce a intrat in activul Parcului Industrial Plopeni, dupa schimbul de terenuri cu MApN. In acelasi dosar, au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Florin Anghelc si un fost director al Parcului Industrial Plopeni.

DNA a precizat, la acel moment, ca Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi instrainat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fara a respecta dispozitiile legale privind achizitiile.

Procurorii sustin ca vanzarea terenurilor la un pret cu mult sub valoarea lor reala a fost facuta de Danut Cornea la indemnul presedintelui Consiliului Judetean Prahova de la acea data, Florin Serghei Anghel, care, depasindu-si competentele legale, a emis o procura autentificata prin care Cornea era imputernicit sa vanda integral activul ”Cazarma 1375 – Ciuperceasca” catre toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care insa nu fusese stabilita printr-un raport de evaluare intocmit in vederea vanzarii, asa cum era prevazut in procedurile legale.

Conform anchetatorilor, in derularea acestor tranzactii cei doi au fost ajutati de catre notarul Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, care a detinut functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova atat inainte de mandatul lui Florin Anghel, dar si dupa incheierea mandatului acestuia, in 2008.

Procurorii mai spun ca Andreea Cosma ”a acceptat sa autentifice contractele de vanzare cumparare prin care S.C. Plopeni Industrial Parc S.A., a instrainat mai multe imobile ce faceau parte din activul «Ciuperceasca», fara respectarea dispozitiilor legale in vigoare privind achizitiile publice si fara a se tine seama nici macar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute in vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piata-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data incheierii contractelor de vanzare-cumparare, respectiv la nivelul anului 2008”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCristi Barbu: ”Ceea ce face PSD în aceste zile, este un joc perfid și periculos”
Articolul următorGuvernul redeschide bisericile: Slujbele vor putea avea loc in interior