Acasă ACTUALITATE Ce avioane a cumparat Romania? Bucati dintr-un F-16 au cazut in zbor,...

Ce avioane a cumparat Romania? Bucati dintr-un F-16 au cazut in zbor, deasupra Galatiului!

Piese dintr-o aeronavă F-16 au căzut marţi, în timpul unui exerciţiu, în judeţul Galaţi, Forţele Aeriene Române raportând că acest incident nu a pus în pericol viaţa niciunei persoane, relatează Agerpres.

„În momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, potrivit unei informări postate de site-ul Forţelor Aeriene Române.

Potrivit sursei citate, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviaţie Vânătoare a Forţelor Aeriene Române a raportat incidentul de zbor din timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina din judeţul Galaţi.

„Incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane şi nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol”, precizează Forţele Aeriene Române.

Conform procedurilor standard în aceste situaţii, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă şi a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii incidentului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLectie de bun simt si modestie: Cum raspunde Maia Sandu la intrebarea daca ar vrea sa fie presedintele Romaniei?
Articolul următorUnic in Romania: Plimbari uimitoare cu balonul deasupra lanului de lavanda!