Acasă ACTUALITATE Vladimir Putin: Libertatea altor state se termina in momentul in care Rusia...

Vladimir Putin: Libertatea altor state se termina in momentul in care Rusia se simte deranjata!

34

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a explicat marti ce inseamna pentru Moscova „libertatea unui stat” si unde se termina aceasta. Putin a facut aceste declaratii in fata jurnalistilor, oferind detalii suplimentare la un text pe care el l-a publicat recent cu titlul „Despre unitatea istorica a rusilor si ucrainenilor”.

Putin a comparat libertatea unei tari cu libertatile individuale, afirmand ca fiecare natiune are dreptul de a-si alege propria cale. „Exista o formula bine cunoscuta: libertatea unei persoane, libertatea fiecaruia este limitata de libertatea celorlalti”, a spus el. „Daca (libertatea ta) intra in conflict cu libertatea unei alte persoane, atunci trebuie sa te gandesti la anumite restrictii, la autorestrictii. Acelasi lucru este valabil si pentru state”.

Potrivit acestuia, daca se creeaza anumite amenintari, in special amenintari pe linia securitatii, „atunci, desigur, trebuie sa intelegem ce trebuie sa facem cu acest lucru”.

Obiectivele finale ale politicii externe a Ucrainei nu au fost de cea mai mare importanta pentru Moscova, a sustinut Putin. „Ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi este ca (actiunile din Ucraina) sa nu  reprezinte nicio problema si nicio amenintare pentru noi”, a subliniat Putin, citat de TASS.

Putin a mai spus ca in Ucraina a inceput sa lucreze activ la proiectul „anti-Rusia”, iar acest lucru nu poate decat sa provoace ingrijorare la Moscova. „Dupa toate aparentele, a inceput lucrul activ la proiectul ‘anti-Rusia’ si, bineinteles, acest lucru nu poate decat sa ne provoace o anumita ingrijorare”, a declarat Putin.

Putin i-a aveertizat apoi pe cei care sunt implicati in prezent in „exploatarea militara” a teritoriului ucrainean sa tina cont de preocuparile Moscovei: „Ma astept ca preocuparile noastre sa fie luate in serios”, a adaugat Putin.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos