Acasă ACTUALITATE Ce coduri sa tastezi pentru a afla daca ai telefonul ascultat sau...

Ce coduri sa tastezi pentru a afla daca ai telefonul ascultat sau urmarit!

3645

Publicația brightside.me a adunat cele mai utile și mai importante coduri pentru smartphone-uri într-un singur articol, împreună cu câteva instrucțiuni car pot fi utile pentru cei care sunt îngrijorați dacă sunt spionați, informeaza flux24.ro.

*#21#
Cu acest cod puteți afla dacă apelurile și mesajele dumneavoastră sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este folosită de obicei de către parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-și protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă vă pare că nimeni nu vă poate contacta și doriți să aflați dacă apelurile și mesajele și datele sunt redirecționate. S-ar putea ca în acest caz apelurile vocale sa fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

##02#

Cu ajutorul acestui cod universal veți putea anula toate formele de redirecționare din telefon. Acest cod poate fi folosit înainte de a utiliza roaming-ul pentru ca să nu mai pierde-ți banii din contul dumneavoastră pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Tastând acest cod, puteți afla numărul de identificare IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Este foarte important să știți acest număr pentru ca să puteți găsi telefonul în caz de furt. Locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea atunci când este conectat, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită. Dacă cineva a aflat numărul IMEI al telefonului dumneavoastră, vă poate afla modelul și caracteristicile sale tehnice, făcându-vă vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Exista unele coduri speciale cu ajutorul cărora puteți afla dacă există cineva care urmărește locația dumneavoastră. Pentru a determina dacă sunteți urmărit aveți nevoie de aplicația NetMonitor și să tastați unul dintre următoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 * pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, și scrie toate numerele de sub ID — ul celulei. Acestea sunt numerele stațiilor de bază aflate în preajmă. Telefonul se va conecta în mod implicit la stația care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Revin-o la meniul principal și fă clic pe fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notați numerele afișate mai jos de Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și a unui site obișnuit (a patra filă din stânga), puteți determina locația pe hartă a stației de bază la care telefonul este conectat. Stațiile suspecte sunt în general cele mobile — acestea ar putea fi amplasate într-un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte și/sau în locuri în care acoperirea la internet este slabă. Dacă exista una dintre ele din apropiere, aparent fără nici un motiv logic, si telefonul dvs. e conectat la ea, atunci e posibil sa fiți urmărit-spionat.

Citeste continuarea pe flux24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos