Acasă ACTUALITATE Serviciul de informatii secrete din Italia: Jihadistii ISIS profita de programele umanitare...

Serviciul de informatii secrete din Italia: Jihadistii ISIS profita de programele umanitare pentru a se infiltra in Europa! Romania apare pe lista tarilor ISIS!

33

Dezvaluiri uluitoare facute de serviciile de informatii italiene arata ca Europa este in pericol din cauza unui program care ar trebui sa contribuie la lupta impotriva ISIS, anunta stirileprotv.ro.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Serviciile de informati italiene sustin ca un numar important de luptatori ai Statului Islamic, provenind din Libia, s-au infiltrat in Europa prin intermediul unui plan umanitar destinat ajutorarii militarilor raniti din fortele guvernamentale libiene. Potrivit documentului confidential care a ajuns in posesia jurnalistilor de la Guardian, incepand din 2015, jihadistii s-au infiltrat in state europene folosind acte false si dandu-se drept soldati raniti. In document este mentionata si tara noastra in lista celor in care ar fi ajuns ranitii – adevarati sau falsi – din tara nord-africana.

Luptatorii ISIS profita de un plan umanitar numit „Comitato Assistenza Feriti Libici” („Comitetul de Asistenta pentru Ranitii Libieni”) prin care militarii libieni raniti in luptele cu ISIS pot aplica pentru vize speciale care sa le permita sa fie tratati in spitale din Europa. Serviciile italiene sustin insa ca de fapt jihadistii utilizeaza acte false, unele primite chiar de la oficiali guvernamentali corupti, ca sa intre in statele occidentale profitand de acest plan umanitar. In plus, in 2016 islamistii au capturat biroul de pasapoarte din orasul libian Sirte, furand cateva mii de acte de documente de calatorie in alb.

Cei mai multi jihadisti, afirma serviciile de la Roma, provind din regiuunea Fataeh, aflata partial sub controlul ISIS. De aici, ei ajung, prin orasul libian Misrata, in spitale din Turcia, dar si din Romania, Serbia, Bosnia si state occidentale ca Franta, Germania si Elvetia. Un medic italian a declarat pentru Guardian ca a fost si contactat de persoane care fac parte din aceasta retea.

Serviciile italiene, care au primit informatii si de la FBI, sustin ca pozitia guvernului de la Tripoli este cel putin ambigua, deoarece verifica doar superficial identitatea ranitilor si sustine grupuri locale din care fac parte si jihadisti, cum ar fi Majlis Shura Thuwar Benghazi. Expertii in lupta impotriva terorismului spun, in acest context, ca in ultima perioada in Europa s-a inmultit numarul comploturilor teroriste puse la cale de libieni.

Articolul precedentCe coduri sa tastezi pentru a afla daca ai telefonul ascultat sau urmarit!
Articolul următorATENTIE! Amenzi de pana la 5000 de lei pentru cine face gratar in locuri neamenajate!